Gnostisch therapeuten


Ing. Frank Godschalk

Ik ben Frank Godschalk. Mijn achtergrond is HTS Technische Natuurkunde en de afgelopen jaren heb ik dankzij diepgaand onderzoek een zeer duidelijke visie over de mens en zijn ziekte's verkregen. Een lange zoektocht door allerlei disciplines heeft er uiteindelijk toe geleid dat er een opleiding is gevormd tot Gnostisch Therapeut. Mijn aanpak is gebaseerd op een theoretische ondergrond en daarnaast veel consult ervaring. De aanpak van gezondheidsklachten of psychische klachten bevat veel oefeningen zodat de theorie ook verinnerlijkt wordt. 

Opleidingen: HTS - Technische Natuurkunde (1989 afgestudeerd in Eindhoven)

Germaanse geneeskunde (2012-2014). Dit is de medische basiskennis die ik nodig had om te begrijpen waarom de Gnosis Therapie werkt. In essentie werkt de therapie in de omgekeerde volgorde van andere bestaande methoden van therapie. We hebben eerst gekeken naar hoe therapievormen werken en zijn tot de conclusie gekomen dat die vormen tegen de natuur in werken. Dit is in feite de oorzaak van de explosie aan psychische en lichamelijke ziekten. 

Opzetten van de Gnosis therapie als systeem om lichamelijke en geestelijke klachten op te lossen en het maken van een fundament zodat er een koppeling ontstaat tussen: natuurkundige, spirituele, psychische en medische kennis. (2008-heden).

Ing. Inez van den Nouweland

 

Wie ben ik?

Ik ben Inez van den Nouweland. Ik heb verkeerskunde gestudeerd en ben in dit werkgebied 10 jaar werkzaam geweest. En tijdens deze 10 jaar was ik altijd bezig met de mensen met wie ik werkte. In mijn eerste baan wist ik precies wat er speelde op de afdeling. Wie liep vast in zijn werk of privé? Wie heeft er problemen. Ik was toen al meer geïnteresseerd in de mensen op het werk dan in het werk zelf.

Ook in mijn tweede baan interesseerde ik me meer in de mensen dan in de verkeerskunde. Een cursus persoonlijke effectiviteit die ik volgde gaf mij het inzicht dat ik zelf  ver over mijn grenzen ging. Ik leerde daar mijn grenzen opnieuw aan te voelen en op een goede assertieve manier uiting aan te geven. Een reiki 1 inwijding gaf nog een extra zetje om dat goed te doen. In die periode heb ik mijn toenmalige leven flink op zijn kop gezet, ik ben gescheiden, heb mijn baan in de verkeerskunde opgezegd en heb een periode rust genomen om weer bij mezelf te komen en te ervaren wat ik nu écht wilde. 

De reiki 1 inwijding was de eerste stap naar de spirituele wereld. Ik heb behoorlijk wat mensen een reiki behandeling gegeven met wonderlijk effecten. Mijn partner Frank startte zijn spirituele praktijk en ik ontwikkelde me mee met hem. Met zijn Gnosis therapie (het oplossen van problemen met begrip en inzicht) heb ik de problemen waar ik mee liep aangepakt en opgelost. En nog steeds, want wie is er nou klaar met het oplossen van zijn/haar problemen. Maar ook Frank heb ik op deze wijze  geholpen met zijn pijnlijke punten. Het belangrijkste in dit proces is dat je durft te kijken naar je pijn en naar je eigen handelen. In de loop van de jaren heb ik ook de reiki 2 inwijding gedaan.

Ik raakte geïnteresseerd in systeemopstellingen en ging deze bestuderen en er mee oefenen. Systeemopstellingen vullen heel goed de methode om begrip en inzicht te krijgen in je probleem. Opstellingen maken heel inzichtelijk waar problemen vandaan komen. 

Daarna kwamen de spanning reducerende oefeningen (stressrelease SR1), op mijn pad. Dit is een methode om spanningen te ontladen. En dat maakt het weer makkelijker om naar je probleem te kijken omdat de spanning en/of emotie er niet of veel minder op zit. Ontladen en begrip & inzicht zijn de sleutels tot de echte oplossing. 

De interesse in mensen en de verschillende methoden die ik gevonden heb om problemen op te lossen hebben me op het punt gebracht om mensen verder te helpen op de punten waar ze zijn vast gelopen.