Derealisatie- en depersonalisatie behandeling

Afgesloten van de buitenwereld, derealisatie en depersonalisatie

In mijn praktijk zie ik dat 60% van de mensen met derealisatie- en depersonalisatieklachten al minstens een jaar onder behandeling zijn van psychiater en psycholoog en geen enkel positief effect hebben bereikt, het is alleen maar veel erger geworden. Ga je bij mij in therapie en slik je geen medicatie, zoals antidepressiva of antipsychotica, dan merk je binnen 2 tot 4 maanden al een groot verschil in de heftigheid van je klachten. Heb je al meerdere jaren derealisatie-of depersonalisatieklachten, dan moet je er rekening mee houden dat je een jaar therapie zult moeten volgen om je weer goed te voelen.

Heb je derealisatie of depersonalisatie? Vul dan een van de onderstaande testen in. 

Als we derealisatie hebben dan voelt het alsof we geen echt contact meer hebben met onze omgeving. Dit komt omdat we geen contact meer hebben met ons eigen lichaam. Omdat we dat gevoel niet meer hebben, kunnen we geen contact meer hebben met alles buiten onszelf. We hebben een referentie nodig om iets te voelen. Bij derealisatieklachten hebben we veel spanning in ons buikgebied.

Als we depersonalisatie hebben dan voelt het alsof we geen eigen ruimte meer hebben. We zijn heel persoonlijk aangevallen en dit is heel heftig geweest. Dat kan langdurig en heftig geweest zijn en we zelf heel goed benoemen wat het is geweest. Maar soms was de aanval heel zacht maar wel langdurig en consequent. We herkennen dan in eerste instantie deze situaties niet als aanval, voor ons gevoel was alles goed. Bij depersonalisatie hebben we veel spanning op onze borst en ons hart.

Het afbouwen van medicatie die we van de psychiater krijgen leidt vrijwel altijd tot derealisatie. Het herstel daarvan kan jaren duren. Deze bijwerking is bekend, het staat ook beschreven in de medicijninformatie voor artsen, die ze op hun computer tot hun beschikking hebben. Wil je er meer van weten, google eens op “withdrawal medication". Daar krijg je een beter beeld van de afkickverschijnselen van dit soort medicatie. Kort samengevat wordt er gezegd dat deze medicatie niet verslavend is, maar er zijn nogal wat mensen die er wel héél veel problemen mee krijgen. Ook de DSM V meldt dat we van anti-depressiva derealisatie-verschijnselen kunnen krijgen als het toxisch (giftig dus) op ons inwerkt. Wat wij in de praktijk ervaren is dat het bij alle deze medicatie het geval is, maar we beseffen het als patiënt (in eerste instantie) niet. We denken dat het normaal is om ons zo te voelen.

Vaak wordt depersonalisatie en derealisatie verkeerd geïnterpreteerd door de psychiater, arts of psycholoog. Ze denken dat we depressief zijn of in sommige gevallen zelfs psychotisch. Deels komt dit omdat ze het niet herkennen maar soms ook omdat ze er domweg geen andere oplossing hebben dan medicatie. Vaak wordt anti-depressiva voorgeschreven. Helaas worden onze klachten daar meestal erger van en op langere termijn véél ernstiger. We worden verteld dat er altijd al een depressie heeft gezeten. Maar die was er niet en is er ook nooit geweest.

Mijn eigen ervaringen met derealisatie en depersonalisatie

Ik heb het zelf meerdere keren derealisatie en depersonalisatie gehad maar dit kwam niet door drugs of drank. Het was van extreme stress en uitputting. De ene keer verdwenen mijn klachten na enkele weken, maar ik heb ook tot wel 2 jaar klachten gehad voor het heel langzaam weer verdween. Mijn dokter wist niets met me te beginnen en zei doodleuk, "het zal wel stress zijn" maar ik was in paniek en dacht dat alles nep was. Later besefte ik dat ik in een soort droom zat, alsof ik maar niet wakker kon worden. Dat droomgevoel ging maar niet over. Omdat mijn dokter zo laconiek reageerde dacht ik dat het niets zou zijn. Wel vroeg ik me af of er nog meer mensen met deze klachten leven. Kan ik er wel mee leven? Alles werkte nog maar van binnen voelde ik me meer dood dan levend. Het kon me ook niets meer schelen, zelfs dood gaan was nog interessant; misschien voel ik dan wel meer dan nu. Alles werd routine en ik dacht steeds "stress?, ik heb helemaal geen stress meer, nu zeker niet. Maar mijn klachten gaan niet over. Dus die dokter zit er gewoon naast." Gelukkig gaf hij geen medicatie want dan was ik écht gek geworden. Ik ben nu eenmaal gevoelig/sensitief ingesteld dus drugs en alcohol hebben een heel krachtig effect op mijn gestel. Ik drink inmiddels al 20 jaar geen alcohol meer en sindsdien heb ik vrijwel nooit meer hoofdpijn en helemaal geen migraine meer. Die verdovende middelen hebben blijkbaar toch meer nadelen dan voordelen.

Als we drugs gebruiken bij bijvoorbeeld het uitgaan, dan leidt dat vaak tot korte perioden van derealisatie die meestal vanzelf weer overgaan. Maar soms gaan de klachten niet over. Dan heb je een aantal sessies gedurende een maand of vier nodig om de zaken weer te herstellen. Gedurende die periode mag je geen koffie of drugs gebruiken. Die versterken het derealisatie effect, waardoor je langer last van je klachten blijft houden.

Drugs en medicatie doen hetzelfde

Drugs en anti-depressiva laten de bloedvaten in de hersenen samentrekken. Hierdoor komt er minder bloed in de hersenen. Dit geeft dan tijdelijk een roes omdat we de pijn niet meer voelen en we dus meer ontspannen worden. Vooral van XTC en anti-depressiva is dit al uitgebreid wetenschappelijk onderzocht. Hoe dat die middelen dus ooit iemand gaan helpen om weer een goed leven te leiden? XTC wordt zelfs al genoemd als het nieuwe anti-depressivum. Dat onze hersenen dan langzaam afsterven door de verminderde bloedtoevoer wordt niet gemeld. Wel dat het wetenschappelijk is bewezen dat het werkt. Ja, de communicatie in je hersenen neemt enorm toe. Zelfs tussen gebieden die voorheen niet veel communiceerden. Logisch, ze gaan dood! Tja, werking onbekend?

Leren kennen van het systeem van de mens

De aanpak van derealisatie/depersonalisatie is gebaseerd op het herstel van het bewustzijn en het bewuster maken van het systeem waarop je bewustzijn is gebaseerd. Sommige mensen zijn helemaal uit hun lichaam en anderen slechts even een klein beetje. In de therapie ga je door een aantal stappen:

 

1 Leren aarden en voelen. 2 Oplossen van de thema's die naar boven komen. De thema's liggen in de sfeer van relaties met je familie, je vrienden en/of je (ex)partner(s). Je lost deze thema's binnen korte tijd op. Je krijgt hierdoor begrip, inzicht en rust over deze situatie. De inzichten die je op deze manier verkrijgt zijn waardevol en zorgen ervoor dat je beter begrijpt wie je bent en waarom je doet wat je doet.  3 Het oplossen van de angsten die in je zitten. Meestal focus je heel sterk op je gedachten. Ben ik wel echt? Bestaat de wereld wel? Soms focus je ineens heel sterk op één ding. Zijn mensen geen robots en heb ik een geheim ontdekt. Enzovoorts. De truc is je leren hoe je je gedachten weer los gaat laten. Maar, met enorm veel onderliggende spanning gaat dat niet lukken. Je zult eerst deze spanningen moeten oplossen en dat gaat heel makkelijk met Stress Release, dat we speciaal hiervoor hebben ontwikkeld.  4 Nadat je je spelende thema's hebt opgelost en er weer enige rust in je zit, ga je het proces aan om weer terug te keren in je lichaam en wel als de "ik"-persoon. Hoe meer thema's je hebt opgelost, hoe eenvoudiger je weer jezelf wordt. De oorzaak van je derealisatie of depersonalisatie is vrijwel altijd een heel dreigende situatie waarin je je hebt bevonden. De oplossing van je "ik" bewustzijn is om gedeeltelijk of geheel uit te stappen. Je ervaarde een heel heftige angst.  5 Een nieuwe tijd breekt aan, je bent weer terug in je lichaam. Je gaat je omgeving opnieuw verkennen en jezelf weer leren kennen. Gewapend met veel meer kennis en bewustzijn heb je meer rust en overwicht gekregen. Je gaat je leven een nieuwe wending geven door zelf actief te sturen. Er zijn al heel wat mensen die ander/leuker werk zijn gaan doen, werk dat nu veel beter past. Sommige van hun zijn zelfs heel succesvol eigen ondernemer geworden en verdienen dan vier keer zoveel als toen ze overspannen werknemer waren. Het is dus echt geen slechte ervaring. Je komt er zelfs beter uit dan toen je nog geen derealisatie of depersonalisatie had. Hier komt mijn coaching vaak ook goed van pas. Ik heb jaren ervaring in bedrijfsleven en ik ken de valkuilen goed. 
fotolia_57194388_xs_med_hr-1

Hoe ziet de behandeling van derealisatie en depersonalisatie eruit?

Om te beginnen leer ik je hoe je in je lichaam blijft. Door te aarden ga je dit bereiken. Daarna leer ik je hoe je je angsten oplost. Je hoeft alleen maar zijn en dat bereik je door te aarden zodat je angsten verdwijnen.

fitness-332278__180_med_hr-2

Eerst moet je verstand meer vertrouwen gaan krijgen in je gevoel. Hiervoor moet je sterker in je Zijn gaan staan. Aarden doe je al als je je handen naast elkaar op je buik legt, niet op elkaar. Je gaat dan ademen vanuit je middenrif naar je buik en je probeert je borst niet te bewegen. In het begin zal dat wel gebeuren maar dat is een verkeerd aangeleerde ademhaling. De borstademhaling is niet natuurlijk.

Werk stress

Angst en stress

Kijk eens naar een baby, die ademt alleen vanuit zijn buik. Denk je dat een baby geen angst hoeft te hebben? Hij kan zich niet verdedigen of terugvechten. Overgave is het enige dat een baby kan doen om het te overleven. Een baby zal ook niet gaan denken, hij gaat voelen en aarden. Bij een goede buikademhaling heb je geen last van dwanggedachten of angsten. Het enige dat er nog is, is Zijn. Dat is de natuurlijke vorm van leven. 

Angst is een gevoel dat derealisatie indirect veroorzaakt. Door een angst gaat er een speciaal programma lopen in ons systeem en dit programma veroorzaakt derealisatie of depersonalisatie. Ik leer je je angst(en) aan te pakken, zelfs je grootste. Dit doen we op een speciale manier zodat je niet meer bang wordt. In plaats van te vluchten voor de situatie, wat derealisatie en depersonalisatie eigenlijk is, leer ik je te kijken met je verstand en gevoel tegelijkertijd. Het behandelen van mensen met klachten als derealisatie of depersonalisatie vergt enkele weken en soms enkele maanden.
IMG_1381

De- programmeren in plaats van progammeren

Ik leer je geen nieuwe dingen maar ik haal de oude verkeerde programmeringen eruit. De-programmeren noem ik dat. Je "IK" is heel goed in staat om problemen aan te pakken als die maar niet wordt tegengewerkt. Als je derealisatie hebt, heb je een heftige geschiedenis achter de rug. En juist nu je eruit begint te komen, krijg je deze klachten. Dat is normaal, het is voor je lichaam nog onwerkelijk dat het gevaar verdwenen is. Je lichaam gaat nu alles wat je meegemaakt verwerken. 

Als je dit verwerkingsproces op de juiste manier aangepakt lossen je klachten snel op. Je zal moeten wennen aan je nieuwe IK. Je reageert heel anders op dingen dan je gewend bent. Je nieuwe manier van reageren is veel harmonischer en je kent vrijwel geen angst meer. Anderen reageren daar natuurlijk ook weer op. Sommige vrienden verdwijnen uit je leven en anderen komen ervoor in de plaats. Er is vaak een leven voor je derealisatie en een ander leven erna. 

Ik heb al vele mensen van derealisatie afgeholpen en het gaat steeds sneller. Ik begrijp dat je denkt dat niemand je van derealisatie kan afhelpen. Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Maar vrijwel niemand pakt een probleem aan op zes niveaus. En door deze complete aanpak verdwijnen je klachten.
web-format-stress-release_med_hr

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Meer voorbeelden van Stress Release? Kijk hier op onze videopagina. Dieren doen het ook. Overigens komt daar ook derealisatie en depersonalisatie bij voor. Kijk maar in de dierentuin naar de ogen van een leeuw in een kooi. Helemaal leeg. 

1. Aarden. Je gaat contact maken met de Aarde. Je stelt jezelf voor alsof er wortels uit je voeten naar beneden groeien, net als een boom. Ik begeleid je in dit proces en help je de signalen te herkennen. Je voelt dan een zware energie door je benen omhoog kruipen.

2. Geestelijk. Je gaat leren hoe trauma’s doorwerken in je leven. Je gaat ontdekken hoe je onverwerkte trauma's invloed hebben gehad op je gezondheid, en hoe je deze kennis kan gebruiken om weer te genezen. 

3. Psychisch. Je gaat elke angst die je hebt omzetten in boosheid en later verdriet. Wanneer je angsten hebt omgezet kan je lichaam eindelijk gaan genezen. 

4. Spiritueel. Als je angst is verdwenen ga je begrijpen hoe de bewuste situatie voor de mensen die erbij betrokken waren is geweest en waarom ze hebben gedaan wat ze hebben gedaan. Je krijgt inzicht in hoe processen als deze in zijn werk gaan. Door dit inzicht krijg je meer wijsheid en door deze wijsheid zal je niet zo snel meer uit het lood worden geslagen, je staat steviger in je schoenen. 

5. Somatisch. De spanning die in je zenuwen opegslagen zit trek je zelf met een speciale techniek eruit. Daarnaast herstelt je lichaam op zijn eigen tempo op eigen kracht. 

6. Actie. Door het begrip, inzicht en de wijsheid die je hebt opgedaan ga je anders leven. Waar je vroeger angstig werd, begrijp je nu hoe het grotere plaatje eruit ziet en hoef je niet meer angstig te zijn. Deze wijsheid zorgt ervoor dat je niet meer angstig en uiteindelijk ziek zal zijn.

De symptomen van derealisatie en depersonalisatie

Vraag jezelf eens het volgende af:

 • Heb je het gevoel dat je niet in je lichaam zit?
 • Heb je het gevoel dat je aangevallen wordt, ook als er niets gebeurt?
 • Zie je de wereld vanuit een glazen bol, je zit erin en kan er niet uit.
 • Heb je geen ambities of wensen meer?
 • Ga je de confrontatie of ontmoetingen met mensen het liefst uit de weg omdat je niet weet wat er kan gebeuren?
 • Pik je energie op van anderen of heb je het gevoel dat je energie van anderen overneemt?
 • Ben je "gesloopt" na een bezoek of ontmoeting met anderen?
 • Heb je vrijwel geen emoties meer?
 • Dringt vrijwel niets tot je door?
 • Lijken mensen verder weg te staan dan ze in werkelijkheid staan?
 • Lijkt iedereen lijkt wel een pop, huizen zijn net speelgoed?
 • Komen geluiden van heel ver?
 • Lijkt alles net een televisiebeeld, is alles vlak?
 • Lijkt de tijd  zich niet voort te bewegen? Is alle tijd hetzelfde geworden?
 • Als je angstig wordt nemen de klachten dan toe?
 • Zie je je lichaam wel, maar vraag je je af of het van jou is?
 • Zijn je klachten erger als de zon schijnt of als er veel licht is? 
 • Heb je een constant droomgevoel waar je niet uit wakker wordt?
 • Heb je een ouder die heel controlerend is terwijl je andere ouder vrijwel afwezig is?

Als je meerdere bovenstaande vragen met JA kunt beantwoorden dan heb je derealisatie. Vul de test in als je hulp wilt. 

Je hebt waarschijnlijk zoals veel andere mensen al van alles geprobeerd om ervan af te komen, maar niets heeft geholpen. De oorzaak is tweeledig:

1. Alles dat een ander aan je probeert te veranderen, hetzij door energetisch werk of door medicijnen is een nieuwe inbreuk op je "IK" en zal gegarandeerd tot geen resultaat leiden of maakt het zelfs erger. 2. Je therapeut moet van alle markten thuis zijn: angsten kunnen oplossen - energetisch storingen oplossen - gedachten kronkels oplossen en weten waar je nu zit. Als je niet in je lichaam zit, waar bent je dan wel? De oorzaak van je derealisatie of depersonalisatie is telkens hetzelfde: Meerdere Traumatische en/of Drugs ervaringen hebben je systeem vastgezet. Je spanning ontladen is de belangrijke eerste stap naar de oplossing. 

Medicatie?

De reguliere psychologie kan niets met onze derealisatie- of depersonalisatieklachten omdat ze onze gevoelens onderdrukken met redeneringen. In de psychologie hebben de therapeuten  geen gereedschap om onze derealisatiegevoelens te werken. Wel kunnen ze onze gevoelens onderdrukken met anti-depressiva maar dan eindigen we nog verder van huis. Medicatie is namelijk vergif voor ons verstand en onze hersens reageren daarop met een vecht- of vluchtreactie. 

Komen onze hersenen in de vechtreactie terecht dan komen er immuunreacties op gang. Deze reacties tasten het hersenweefsel aan dat is aangetast door de medicatie. Als ons lichaam hiermee de giftige stof niet kan buitensluiten dan sluit ons lichaam de toevoer van bloed af om zo het gevaar te bestrijden. Het gevolg van deze reactie is dat er meer hersencellen afsterven of dat deze hersencellen minder zuurstof krijgen en daardoor minder gaan functioneren.

Er ontstaat dan een ontstekingsreactie in deze delen van je hersens. De gevolgen van langdurige ontstekingen zijn vaatvernauwingen (plaques), alzheimer, depressie enzovoorts. 

Medicatie start: Dan ontstaan er vaak extreme paniekaanvallen.

Wanneer je hersenen aangetast zijn door je medicatie kunnen ze nog genezen. Dat kan alleen als je met je medicatie stopt en je er tijd voor over hebt om te genezen. Je hersenen zijn gelukkig altijd in ontwikkeling en passen zich continue aan. Het kost je alleen tijd en geduld.

Overeenkomsten bij derealisatie

Cliënten ervaren deze problemen:

1. We hebben problemen met het uitspreken van wat we willen.

2. We hebben angst dat er plotseling iets staat te gebeuren dat levensbedreigend kan zijn.

3. We ervaren conflicten omdat we bij iemand zijn waar we niet bij willen zijn maar we kunnen er niet bij weg. Of we willen juist iemand bij ons hebben die er niet kan zijn. Vooral ouders die scheiden is heel traumatisch voor de kinderen. 

4. We hebben conflicten met het innemen van onze eigen ruimte, we hebben angst voor inbraak of verlies van baan.

5. We ervaren sexueel getinte conflicten, misbruik en soms veel wisselende contacten in verleden. 

6. We hebben ouders die ons geen ruimte gegeven hebben om onszelf te zijn en om ons te kunnen ontwikkelen. 

7. We hebben één of beide ouders met een “licht" psychisch probleem dat zich uit in ambivalent gedrag. Onze ouder reageert eerst heel vrolijk en dan weer heel boos op dezelfde vraag. We zijn hierdoor vermijdingsgedrag gaan ontwikkelen. Dat is de eerste stap op weg naar derealisatie. Later in ons leven (rond het 15e levensjaar) kregen we conflicten met je vrienden of vriendinnen of in een relatie. Ook toen hebben we weer vermijdingsgedrag vertoont. Het gevolg is dat we nu het idee hadden echt geen kant meer op te kunnen. Dat is het moment dat we voor de eerste keer uit ons lichaam zijn gestapt. Velen van ons zijn drugs gaan gebruiken om van de spanning af te komen. Korte tijd daarna kwamen de eerste derealisatieklachten

Middelen die men al heeft geprobeerd zonder enig effect

1. Rhodiola. Bij 10% van de mensen met derealisatieklachten heeft dit juist een sterk verergerend effect

2. Valeriaan. Maakt de klachten erger.

3. Koffie. Maakt de klachten erger.

4. Alcohol. Maakt de klachten erger. Zelfs 1 biertje kan al veroorzaken dat we weer derealisatieklachten krijgen. Alcohol zet de aders juist open. Maar het kan ook een trigger zijn. Ons lichaam herinnert zich de aanval van derealisatie in combinatie met alcohol nog en dus schieten we er weer in.

5. Pijnstiller. Maakt de klachten soms erger. Ook deze middelen vertragen onze normale reacties en dus komt er meer angst in ons lichaam. 

6. Wiet, drugs, XTC enzovoort. Maakt de klachten véél erger. Vooral doordat we niet weten wat de dosis nu echt is. Het is geen constante kwaliteit. En, onze bloedvaten in onze hersenen gaan ervan dicht zitten. Wat de angst alleen maar vergroot!

7. Medicatie. Angstremmers, Anti-depressiva, anti-psychotica maken onze klachten chronisch. (we leren ermee leven omdat we nu al helemaal geen weerstand meer hebben en vaak extreem vermoeid ervan worden). Onze eigen wil wordt gebroken. Onze motivatie om ermee te stoppen is weg. Dit komt omdat deze middelen werken op de amygdala. Daar zit je motivatie. Niet doen dus.

Drugs en medicatie, derealisatie effecten van afbouwen

Drugs en Medicatie zijn elkaars verwanten. Ze zijn gebaseerd op vrijwel dezelfde chemische structuur en werking. Het effect is vaak dat onze hersenen licht afsterven, dosis voor dosis. Bij een bad-trip zijn onze hersenen “tijdelijk" geblokkeerd gezet en door de juiste aanpak komen ze weer los. Bij medicatie zijn onze hersenen langdurig geblokkeerd gezet. Het weer losmaken van onze hersenen van de medicatie of drugs neemt veel tijd in beslag. Heb je dus derealisatie door het afbouwen van medicatie dan moeten we strak regiem van de juiste therapie volgen. Je zenuw- en hersencellen groeien namelijk aan in de richting waarin ze gestimuleerd worden. We gaan soms door een hel omdat alle spanning die we opgeeslagen hebben nu weer loskomt. Lange tijd niets voelen, door drugs of medicatie, is ook extreem heftig voor onze hersenen. Dus die spanning komt er tijdens de therpie alsnog uit.

Wat je kan verwachten van de aanpak

Ik behandel al sinds 2010 mensen met derealisatie en depersonalisatieklachten in mijn praktijk. Gemiddeld zijn er vier mensen per week die ik hiermee help. Een cliënt, bijvoorbeeld, die al 23 jaar derealisatieklachten had, heeft met Gnosis Therapie zijn klachten in vijf maanden opgelost. Een cliënt die pas twee á drie maanden last had van deze klachten, nadat hij eenmalige ayahuasca had gebruikt, was na één sessie Stress Release al 80% van zijn klachten kwijt. Dit is niet standaard. Ik heb ook mensen die na één keer ayahuasca gebruiken compleet in de vernieling gingen. Ze leven al maanden in een hel waar ik ook geen snelle oplossing voor heb. We kunnen door alleen door het proces dat ik voor deze klachten heb ontwikkeld, om uiteindelijk je klachten op te lossen. Hoe lang je erover doet om het op te lossen hangt ook af van het type mens dat je bent en of je medicatie gebruikt. Heb je daarnaast veel trauma’s in je jeugd meegemaakt, dan wordt het een lange weg. Heb je niets heftigs meegemaakt, dan ben je misschien na alléén de Stress Release al helemaal gezond. 

Welk type mens ben je?

Type 1. De materiele mens. Je bent vooral geïnteresseerd in materiële dingen. Deze mensen zijn lastig te behandelen, ze vinden alles maar onzin en geloven niet wat ze ervaren. 

Type 2. Feestganger, je houdt van extreme dingen doen en gebruikt veel drugs. Ze kunnen er ook goed tegen maar soms is het toch net even te veel. Deze mensen zijn goed te behandelen maar kost wel tijd omdat ze snel kunnen terugvallen in oude gewoontes. 

Type 3. Je bent meer een gevoelsmens. Je beleeft de wereld veel intenser dan de gemiddelde mens. Als je naar een concert gaat dan kan je er dagen over vertellen, maar één keer per jaar is dan ook genoeg. Drugs kan je wel gebruiken maar je hebt vaak maar één extacy pilletje nodig om de hele avond plezier te hebben. Type 2 heeft er aan zes net genoeg. Het type 3 mens mag geen medicatie gebruiken. Je gaat eraan onderdoor. De Gnosis Therapiebehandeling gaat snel en eenvoudig. Het type 3 mens is vaak positief verbaasd over de effecten en de snelheid waarmee alles gaat. Ze denken vaak dat iedereen zo is als zij.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Schermafbeelding 2020-12-10 om 17.10.04

DALO

DALO maakt mooie muziek die wel aansluit bij Derealisatie.

Hier kun je hem op Instagram vinden: DALO