Angst en paniekaanvallen behandeling

mental-health-2318329_1920

Als je eemaal begrijpt waarom je angst- en paniekaanvallen hebt, kan je ze ook oplossen. De oplossing ligt niet in je verstand, dat verstand werkt goed. De oplossing ligt in het toelaten van het gevoel. En door de momenten te bekijken waarop mensen niet repectvol met je zijn omgegaan. Je hebt voor het oplossen hiervan de andere persoon niet nodig, net zo min als deze persoon je gevangen houdt in je angst.

Als we een angst en paniekaanval hebben dan hebben we zwetende handen en we staan vaak te trillen op onze benen. Soms razen er ook duizenden gedachten door ons heen en weten we echt niet meer of we bestaan of niet. Hyperventilatie is ook een typische vorm van angstaanval. Ons lichaam weet niet meer hoe die moet reageren op de spanning die niet weg kan. De angst en paniekaanval behandeling dan er ook op gericht om je lichaam de weg van ontlading van spanning te leren ervaren en het zo te oefenen dat je lichaam het vanzelf doet.

Heel vaak zijn angst en paniekaanvallen veroorzaakt door een bad trip, maar kunnen soms pas veel later, soms pas na jaren, de kop op steken. Sommige mensen krijgen al na een enkele keer drugs gebruik of na een narcose angst- en paniekklachten. De fout die we dan het meest maken is onze toevlucht zoeken in medicatie, bijvoorbeeld antidepressiva. Al 1 miljoen mensen in Nederland gebruiken dit soort medicatie en komen daar weer heel moeilijk vanaf. 

Onze angst en paniekaanvallen behandeling werkt ook bij mensen die al twintig jaar medicatie gebruiken en daar graag van af willen. 

We starten met eenvoudige oefeningen die je helpen om het continue proces van denken te verminderen. Je komt zo meer in je lichaam te zitten en minder in je hoofd. Deze oefening doe je elke ochtend 5 minuten nadat je je bed bent uitgestapt. 

Tijdens deze oefening ga je voelen waar spanning in je lichaam zit. Deze spanning is vaak de oorzaak van je angst en paniekaanval. Toen je deze spanning hebt opgedaan stond je onder hoge stress. Je hebt deze stress nooit kunnen ontladen. Als je een angst en paniekaanval hebt, komt deze stress spontaan bovendrijven. Je kan de spanning er eenvoudig uithalen met onze combinatie van beweging en voelen. Je pakt de spanning vast en trekt deze uit je lichaam. Door de begeleiding die we geven gaat dat proces heel geleidelijk en ben je snel van de angst en paniekaanvallen af. 

 

image030

Een belangrijke spier die emotie (en dus ook angst) vasthoudt, is de Psoas spier aan de binnenkant van je rug. Wanneer we laag in onze rug pijn hebben, is dat deze spier die we voelen. Omdat deze spier zo diep in onze rug zit, kunnen we deze spier niet masseren. Wel kunnen we deze spier ontladen door oefeningen te doen. Een eenvoudige en effectieve methode voor ontladen van de Psoasspier is met Stress Release.

Met de methode die wij je aanleren, lossen alle traumatische ervaringen op. Daarmee verdwijnen je angsten als sneeuw voor de zon. Een angst is een verlammende energie. Die ontstaat door situaties of gedrag van anderen. Altijd raakt het gedrag je op een manier dat het je verlamt en angstig maakt. Door op een heldere manier je reactie te bekijken, vanuit het gevoel en niet alleen het verstand, lost deze verlammende en angstig makende energie op. Hiervoor is het nodig dat je uitspreekt wat je er van vindt. 

Veel cliënten zeggen dan ook dat ze veel sterker in hun schoenen zijn gaan staan en daardoor veel minder problemen hebben. Ze voelen sneller hun grens en geven hem duidelijker aan. Daardoor loopt de spanning niet zo hoog op voor de ander én voor zichzelf.

Het Gnosis Therapie Kompas

Veel mensen die angst en paniekaanvallen hebben, hebben moeite met het uitspreken van het gevoel dat ze van iets of iemand krijgen. Dat wordt veroorzaakt door één of meerdere traumatische ervaringen. Door deze op een effectieve manier weg te halen, ben je van het belangrijkste probleem verlost. Meestal voelen we een brok in of touw om onze keel heen. Die zit er vaak al van kinds af aan. Door deze eruit te halen en terug te geven, lost het probleem vanzelf op. 

Door het begrip en inzicht dat je opdoet tijdens de angst en paniekaanvallen behandeling gaat je gedrag en uitstraling ook veranderen. We hebben het gevoel dat we zijn volgelopen. Een emmer die vol is, kan niet anders dan overlopen. Wij leren je de emmer leeg te maken en jezelf te blijven in alle omstandigheden. Je leert al heel snel waarom je op een bepaalde manier reageert en dat maakt dat je het anders gaat doen. 

Op een dag heb je zelfs helemaal geen angst meer voor iets. Dat hoeft ook niet want je begrijpt waar de problemen vandaan komen. Zolang je je daarvan bewust bent, is er niets om angstig voor te zijn. Er zijn mensen die niet weten wat ze ergens van vinden. Ze zijn los van zichzelf komen te staan. In de therapie leer je stap voor stap om je weer aan te sluiten op je eigen gevoel. Daarna wordt het eenvoudiger om met respect dingen te zeggen en te doen. 

web-format-stress-release_med_hr

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Het boek Stress Release, de snelste manier. 

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan een aanval van een roofdier.

2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe trauma’s, ziekte en genezing werken. 

3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later in verdriet. 

4. Spiritueel. Je gaat begrip, inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.

5. Somatisch. Je gaat de spanning in je zenuwen er zelf eruit halen en daarna herstel je op eigen kracht.

6. Actie. Je gaat je leven anders. inrichten. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

Alleen maar zijn: Aarden zodat de angst en paniekaanval verdwijnt.

Aarden 

Wanneer je begint met aarden leg je je handen naast elkaar op je buik (niet op elkaar). Je gaat ademen vanuit je middenrif naar je buik en je probeert je borst niet te bewegen. In het begin zal dat wel gebeuren, dat is een verkeerd aangeleerde ademhaling. De borstademhaling is niet natuurlijk. Kijk maar naar een baby, die ademt alleen vanuit de buik. Een baby is een hulpeloos wezentje, een mensje dat geen angst hoeft te hebben zeker? Hij kan zich niet verdedigen of terugvechten. Overgave is het enige dat een baby kan doen om het te overleven. Hij gaat niet denken, hij gaat voelen en aarden.

Bij een goede buikademhaling heb je geen last van dwanggedachten of angsten. Het enige dat er nog is, is Zijn. Dat is de natuurlijke vorm van leven. 

Angst- en paniekstoornissen komen veel voor. 

We voelen de continue aanwezigheid van iets onheilspellends in de lucht hangen, maar er is eigenlijk niets aan de hand. Dat weten we zelf heel goed, maar we komen er niet vanaf. De klachten zijn vaak dagelijks en bij stressvolle momenten worden ze heviger.

We hebben bijvoorbeeld ook last van:

 

Lichamelijke klachten:

• duizeligheid

• helemaal leeg voelen nadat je iemand hebt ontmoet

• wazig zien, je beeld wordt zwart

• droge mond

• hartkloppingen

• hartkloppingen in je keel

• ademnood

• gevoel dat je keel wordt dichtgeknepen

• pijn in je borst

• misselijk gevoel

• trillen

• onophoudelijk schudden

• handen en/of voeten niet stil kunnen houden, moeten draaien voor rust

• transpireren

• opvliegers

• slappe benen

• geen grond onder je voeten voelen

• hoofdpijn

• nekpijn

• schouderpijn

• slaapproblemen

 

Psychische klachten:

• zinloosheid voelen

• onzekerheid voelen

• de hele wereld is tegen mij

• financiële problemen

• gezondheid van familie, kinderen of partner is in gevaar (maar er is niets aan de hand)

• piekeren en dwanggedachten

• situaties vermijden die mogelijk angstig kunnen zijn

• het gevoel alsof je op het "ijs" staat, alles is glibberig

• het gevoel dat je in of op een "put" staat

 

De angsten komen voor bij ongeveer 2,5 % van de bevolking en ontstaat rond het twintigste levensjaar, maar deze klachten ontstaan ook bij jongere mensen.

 

Ervaringen van cliënten:

"Ik heb maar gezegd tegen de psychiater dat het (de medicatie, red.) hielp, want ik was bang dat die me nog zwaardere pillen zou geven."

"Meestal wist ik ook precies wat hij zou vragen en met welk antwoord hij tevreden is. Ik kon toch ook niet anders, het werkt niet. Ik loop er al 20 jaar achteraan en heb alles al gezien. Gelukkig kom ik er nu wel uit, maar het valt echt niet mee. Als ik ben genezen, wil ik ook zo mensen helpen. Het is een hel waarin je verkeerd. Een psycholoog kan je toch ook niet helpen, die doet gewoon wat er in een boekje staat, maar heeft totaal geen idee wat er in mij omgaat. Ik neem het ze niet kwalijk hoor. Ik wil maar zeggen, er moeten meer mensen komen zoals jij."

"Ik was bereid alles te doen, om van de angst af te komen. Had de dokter gezegd: "Eet die kar met koeienmest op dan ben je beter”, dan had ik het echt gedaan. Man wat was ik ver heen."

"Ik ben zo bang dat ik mijn kinderen iets aan ga doen. Ik vecht al heel mijn leven tegen die krachten, maar ik ben bang dat ik het ga verliezen”.

"Gelukkig kan het ook anders. Waarom vertelt niemand je dit! Het is zo logisch, dat kan toch niet verborgen zijn gebleven?"

 

Oorzaak en gevolgen van angsten

Als we angstig zijn dan zoeken we een manier om onze angsten onder controle te houden. Ons verstand gaat dan in de hoogste versnelling zoeken naar een oplossing. Maar die kan alleen maar oplossingen aandragen die het verstand al kent. Deze oplossingen werken blijkbaar niet want de angst zit er nog. Dan moet er iets moeten gebeuren om die angst wel de baas te worden. Als eerste moet je gaan begrijpen waar een angst vandaan komt. Elke angst ontstaat uit wantrouwen voor iets. Zonder wantrouwen bestaat er geen angst. We gaan dingen pas wantrouwen als we er geen respect voor hebben. Meestal hebben we geen respect voor ons eigen gevoel of signalen.

De situatie is dan als volgt:

0 We hebben Geen respect gekregen dan

-1 voelen we Wantrouwen daar volgt uit dat

-2 we Angst gaan voelen. 

-3 Deze angst willen we onder Controle houden.

Mochten we erin slagen de zaken onder controle te krijgen dan willen we automatisch meer controle. Het verstand is dol op controle. We worden er hebberig van en willen er nog meer van hebben. We hebben het gevoel dat we onszelf of anderen onder controle hebt dat geeft ons een gevoel van macht. Maar dat is een valstrik van het verstand.

Wat er gebeurt het volgende:

0 Geen respect dan

-1 Wantrouwen dan

-2 Angst dan

-3 Controle dan

-4 Hebzucht dan

-5 Macht

 

Macht leidt tot angst

Wat niemand beseft is dat Macht leidt tot Angst. Dat komt omdat we angstig worden om de macht te verliezen. De geschiedenis laat het ook vaak zien. De machthebbers zijn uiteindelijk volledig gek geworden. Zeker als ze verliezen. Iedereen is bang/angstig om de macht die we over iets of iemand hebt te verliezen en we gaan dus terug in onze angst om te verliezen. Zo doorloopt ons verstand het systeem keer op keer. We worden er steeds angstiger van. Want de controle werkt uiteindelijk niet. Dan slaat de vermoeidheid toe en weten we helemaal niet meer hoe we verder moeten. Dat heeft nog meer angst(en) tot gevolg. Ons leven gaat kapot en er is niemand die ons begrijpt, we begrijpen het zelf niet eens. Als je dit rijtje eenmaal goed hebt bestudeerd dan verander je al iets aan je manier van leven.

 

De definitie van respect: Wat u niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. De reden voor deze regel is eenvoudig: elke actie geeft altijd een reactie. Maar omgekeerd werkt die dus ook. Dat wat je wilt ontvangen, zal je dus moeten uitsturen. Heb je respect voor jezelf, dan heb je ook respect voor een ander en de ander ook voor jou.

 

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

 

Evidence based therapie

Veel mensen vragen naar evidence-based therapie. Maar wat ze niet begrijpen is dat de huidige wetenschap met zijn artsen en psychiaters en psychologen bepaald geen toonbeeld zijn van evidence-based therapie. Ik zie geen mensen genezen verklaard worden uit een psychiatrische inrichting of ziekenhuis. Wat een arts doet is gebaseerd op ervaring(en) en niet op wetenschap. Ze genezen niet, ze bestrijden de symptomen. We houden onszelf nogal graag voor de gek met statistieken. Het is zoals de verzekeraars zo mooi zeiden nadat ze flink onderuit gingen: "resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst". Voor de gezondheidszorg geldt precies hetzelfde.

Onderzoek onder honderden mensen is geen bewijs dat iets werkt!

Er zijn 7 miljard mensen en die paar duizend die we onderzoeken maken nog geen 0,000.001 % uit van de gehele bevolking. Als Philips gloeilampen maakt en controleert of de productie goed is, dan controleert die 0,5%. Als daar geen kapotte lampen in zitten dan is het goed. Zit daar ook maar 1 kapotte lamp tussen dan controleren ze 2,5 % van de gehele productie. En zo door totdat ze de fout in de productie opgelost hebben.

Dit staat in geen enkele verhouding tot de Evidence based medicine van de „moderne geneeskunde”. Want daar is het al goed als het „onafhankelijk” onderzoek heeft uitgewezen dat het bij 50% van de mensen wel werkt. En als het dan toch niet werkt is men heel terughoudend om de medicijnen van de „markt” te halen.

Er gaat ook veel placebo effect uit van de medicijnen. Het is nergens aangetoond wat de werking is van de middelen op psychisch gebied in de hersenen. Het „werkt” is dan alles wat men kan zeggen. Er is geen enkele manier waarop te onderzoeken valt hoe het middel in de hersenen werkt.

Heropname en blokkeerders (SSRI-middelen) in de hersen-chemie zijn aannames maar verkopen goed. Het is zeer waarschijnlijk dat de hersenen reageren met een gevarenreflex. De hersenen reageren op de gifstoffen met een verkramping waardoor we rustiger worden. Misschien krijgen we wel een ontsteking in bepaalde hersendelen door deze middelen. Door de verkramping of de ontsteking kunnen we dat deel van je hersenen niet meer gebruiken en zijn we van onze “ klacht” af.

Over de lange termijn effecten wordt niet gesproken, dan bedoel ik het effect over twintig tot dertig jaar. Misschien krijgen we er wel alzheimer of dementie van? Ik zou niet graag de aandelen in portefeuille hebben van de farmaceuten die deze claims mogen ophoesten. Tabakfabrikanten hebben er al ervaring mee. In de Verenigde Staten is men al begonnen met claims en dat betaalt goed. Hier in Nederland, kan je fluiten naar je centen. Men stopt het in de doofpot.

Van veel medicijnen is nooit opgehelderd wat de precieze werking is. Ze heten ook niet „verslavend” te zijn. Maar ervan afkomen is voor sommige mensen een ware HEL. Jammer dat de bijsluiter het niet vermeld.

Probeer het zelf op te lossen en ga in vredesnaam niet aan die pillen. Ze verwoesten ons leven. Sommige mensen zeggen natuurlijk dat het bij hen wel werkt. Alcohol werkt ook bij sommige mensen. Maar verwoesten doet het ook.

Kijk maar naar het filmpje van de BBC. Zeer schokkend en helder. Seroxat is paroxitine. Uiteraard zijn er mensen die er geen last van hebben. Maar als we wel in de problemen komen, dan staan we helemaal alleen! Google maar op Seroxat en withdrawal. Word je niet heel blij van.

Definitie van verslaving:

Een middel waar je steeds meer van wilt hebben.

Psychische medicatie is niet verslavend! Want je wil er niet steeds meer van hebben. Ontwennings-verschijnselen zijn er echter wel! Ze zijn desastreus. En toch schrijven ze het voor aan kinderen van 14-18 jaar.

De Farmacie weet het heel mooi te verwoorden:

Er zijn dingen waarvan we weten dat we het weten.

Er zijn dingen waarvan we weten dat we het niet weten.

Er zijn dingen waarvan we niet weten dat we ze niet weten. "Er zijn dingen die we weten maar die we liever niet vertellen. De werking bijvoorbeeld.”