Blaasontsteking

vrouw met kruik op haar buik

De pijn komt plotseling op, zonder waarschuwing. De pijn is zo hevig dat we aan niets meer kunnen denken. 

Het enige dat we dan nog kan doen is zo snel mogelijk antibiotica innemen zodat de pijn binnen een paar uur aanzienlijk minder is. Een blaasontsteking kan dagen duren. Sommige mensen hebben het af en toe, anderen regelmatig. De blaasontsteking wordt veroorzaakt door spanningen die we niet goed opvangen of verwerken. Er worden heel wat middelen verkocht tegen een blaasontsteking maar niets helpt ons definitief van ons probleem af. 

Vooral vrouwen hebben vaak een blaasontsteking omdat zij zich vaak beperkt voelen en worden om hun eigen ruimte in te nemen. Deze situatie leidt er indirect toe dat ze een blaasontsteking krijgen. Medici zeggen dat een bacterie de oorzaak is maar als dat zo was dan zou het toch niet maandelijks terugkeren? Ga zelf maar eens na, hoe vaak gaan we onze grenzen over voor een ander? Of worden we tegen ons gevoel in ergens in gedrukt en kunnen we met geen enkele mogelijkheid de ander overtuigen dat we dat niet willen. Ons gevoel is klopt echt wel maar de ander kan ons met woorden zo manipuleren dat we weer onze grens over gaan. Wij schikken ons maar omdat de ander alleen met argumenten te overtuigen is en geen boodschap heeft aan wat ons gevoel zegt. 

De oorzaak

antibiotica innemen

Medisch gezien is de oorzaak van een blaasontsteking een bacterie. Maar de bacteriën die de blaasontsteking zouden veroorzaken zijn er alleen maar om iets op te ruimen. Ze komen niet vanzelf binnen en de kou heeft er niets mee te maken. Dan zouden alle dieren een blaasontsteking kunnen krijgen. Om te begrijpen waar de blaasontsteking vandaan komt moeten we het Gnosis Kompas erbij halen.

De blaasontsteking ontstaat als een conflict of spanning tussen ons en iemand anders in je omgeving oplost. We werden op een subtiele manier in de „zeik” genomen. We hebben tijdelijk het gevoel gehad geen zeggenschap te hebben over ons huis, werk of plek in ons huis. We voelden ons opgejaagd en niet veilig. Als we ons niet veilig voelen dan gaan we zeker niet plassen maar dan houden we de plas juist vast. Op dat moment maakt ons lichaam een steviger blaasmond om ons te helpen. Als de bedreiger weer weggaat, dan gaat ons lichaam de blaasmond weer afbreken en dat doet pijn. We hebben dan een blaasontsteking.

We mogen telkens onze eigen ruimte niet innemen!

 

Hulp bij blaasontsteking

Allereerst ga je leren aanvoelen dat je je veilige ruimte kwijtraakt. Daarnaast ga je identificeren wie je dit „aandoet”. Daarna leren we hoe je je veilige ruimte vasthoudt met respect voor jezelf en de ander. Uiteindelijk ruim je de pijnlijke ervaringen op die achter het probleem zitten.

Voorkomen van een blaasontsteking is beter dan genezen. Het is niet te genezen! Want het is geen ziekte. 

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan een aanval van een roofdier.

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe trauma’s, ziekte en genezing werken. 

3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later in verdriet. 

4. Spiritueel. Je gaat begrip, inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.

5. Somatisch. Je gaat de spanning in je zenuwen er zelf eruit halen en daarna herstel je op eigen kracht.

6. Actie. Je gaat je leven anders inrichten. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

web-format-stress-release_med_hr

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Het boek Stress Release, de snelste manier.