Burnout behandeling in Den Bosch.

burnout-991331_1920

Wij hebben ons gespecialiseerd in het behandelen en oplossen van de burnout in combinatie met depersonalisatie en depressie. Onze burnout behandeling heeft pas zin als je bereid bent om drugs en alcohol te laten staan.  

Burnout: we voelen ons uitgeput, we zijn doorgegaan totdat we niet meer konden, het is een proces waarin we langdurig spanningen hebben opgebouwd. We zijn moe, we slapen slecht, we zijn prikkelbaar, komt vaker in conflicten op ons werk maar ook thuis. We zijn veel gevoeliger voor geluid en drukte. De dingen die we voorheen altijd graag deden vermijden we nu, het kost ons te veel energie.

Je wilt niet te veel tijd kwijt zijn met oplossingen die toch niet werken. Je wilt snel tot de kern komen waarom je in een burnout terecht bent gekomen, waarom je zo uitgeput bent en waarom je niet verder kan. Passie en energie hebben in je werk is belangrijk en als dat niet te vinden is in je huidige werk dan gaan we kijken hoe het voor jou wel goed werkbaar kan worden. 

Je kan naar ander werk gaan kijken en daar dan vol energie mee aan de slag te gaan, maar je kan ook gaan kijken naar de oorzaken van de burnout. Vaak spelen er gevoelens op de achtergrond die ons steeds maar weer omlaag trekken. Wanneer we maar door blijven gaan op de oude voet, maken we steeds dezelfde soort keuzes en vallen we elke keer weer in dezelfde kuil. Daar komt pas een einde aan wanneer je betere technieken kent om die negatieve energie eens uit je lichaam, geest en denken te halen.

Oorzaak van een burnout

IMG_1620

Een burnout is een uitputtingsreactie van het lichaam en de geest. Deze uitputting wordt veroorzaakt door hoge werkdruk en -stress, maar kan ook (mede) ontstaan door langdurige spanningen in de privésfeer. Door langdurige geestelijke overbelasting kunnen we lichamelijk en geestelijk uitgeput raken. Deze overbelasting kunnen we op het werk opdoen door hoge werkdruk, hoge kwaliteitseisen, spanningen op de afdelingen of onvoldoende afstemming tussen mens en werk. Maar ook door persoonlijke problemen zoals relatie- en/of gezinsproblemen kunnen we in een burnout terechtkomen. 

Heel vaak zien we dat de echte oorzaak van onze burnout niet op het werk is maar in onze persoonlijke sfeer. Hoe zien wij onszelf en hoe ervaren wij onszelf. De burnout was er al in onze pubertijd maar door onze intelligentie wisten we onszelf erdoor heen te slaan en nu is die energie op. We willen niet meer slaan en vechten, we willen eindelijk voor onszelf leven. Dat is ineens niet makkelijk want nu blijkt het niet eens te zitten in onze werksfeer maar in onze interne sfeer. Hoe lossen we die emotionele pijn die er al tientallen jaren zit nu toch op? Zeker als iedereen denkt dat het komt omdat we ons werk niet aankunnen. Zolang we denken dat het aan ons werk ligt of dat we nog harder moeten lopen zullen we zeker medicatie gaan proberen. Maar 50% van de artsen heeft dit ook. En dat geeft dan toch te denken. Als het bij hun al niet werkt, moeten we dan daar zijn voor onze oplossing? (artikel 1. artikel 2, artikel 3.)

 

Burn out behandeling

burnout

De burnout behandeling is er op gericht om je spanningen te verminderen en bewuster te worden van jezelf. We gaan op zoek naar patronen in je gedrag, we gaan op zoek naar je gevoelens bij situaties die je kunnen helpen om eerder in te grijpen in stressvolle situaties. De aanpak is dan multi-dimensioneel: We gaan het Neurologisch, Energetisch, Emotioneel en Motorisch (N.E.E.M) doorlopen want als we ze samen aanpakken dan is het ook een completer geheel en genees je ook sneller. Je maakt sneller stappen vooruit doordat je alles beter gaat aanvoelen en zien. Ook in de toekomst zie je alles dan ook vanuit meerdere facetten en handel je er ook naar zodat je niet meer vast komt te zitten maar juist altijd vanuit kracht en energie gaat functioneren. 

Burn out zelf behandelen

Alternative text

Stress ontladen door te trillen.

Twee oefeningen van twee minuten is genoeg om te starten.

Burnout voorkomen door zelf actie te nemen.

Succesvol toegepast bij mensen met heftige trauma's

Vier jaar research en ontwikkeling

Veel sneller resultaat dan met het beproefde systeem TRE van Dr. David Bercelli.

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Het boek Stress Release, de snelste manier. 

Ben jij jezelf?

Soms staan we op een punt in ons leven dat we niet meer weten wie we nu eigenlijk zijn en wat we willen. We zijn onzeker over onszelf, we weten niet meer waar onze grenzen liggen. We hebt misschien wel een masker op om je zelf een houding te geven om te overleven. In onze maatschappij wordt heel veel gevraagd van ons, op het werk maar ook privé.

We zijn geneigd om altijd maar "ja" te zeggen als ons iets gevraagd wordt. Zonder ons af te vragen of het wel goed voor ons is. We zijn bang om nee te zeggen want dat schaadt onze relatie met de ander, onze baas, partner, vader of moeder,  vrienden, kind etc. We geven onszelf helemaal leeg met als gevolg dat we overspannen raken of in een burn out terecht komen. We hebben geen energie meer en zelfs de dingen die we altijd het leukste vonden om te doen zijn te veel voor ons. 

Onze burnout behandeling is gebaseerd op het herstel van je authentieke zijn. Je moet doen waar je goed in bent en niet een goed aangepast mens zijn die tegen zijn natuur in doet wat gevraagd wordt. Want als we tegen onze eigen natuur in werken, kost ons dat veel energie en bouwen we altijd spanning op en uiteindelijk zitten we in een burn out.

Hoe zeg je Nee…?

burn out vraagt planning

Als je niet weet hoe je nee moet zeggen, is het echt de hoogste tijd om te leren je grenzen te voelen en aan te geven. Waar voel je je grens, waar zit dat in je lichaam. Wat voor gevoel geeft dat? En wat zit erachter dat jij die grens niet voelt of dat je eraan voorbij gaat? We gaan met de Gnosis therapie je burnout aanpakken en daarna leer ik je hoe je assertief in het leven kan staan. Hoe zeg je nee, hoe geef je mensen op een goede manier feedback op hun handelen en hoe dat goed voelt voor jou. Je gaat weer ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt in het leven zodat je weer je eigen keuzes maakt en niet alleen maar doet wat een ander je vraagt. Je wordt weer jezelf, je wordt weer authentiek. Je gaat ervaren dat je echt nee mag zeggen en dat het geaccepteerd wordt. 

Je zult in je lichaam voelen dat je een heleboel spanning hebt opgebouwd. Deze spanning is zo aanwezig en zo hoog opgebouwd dat je andere dingen niet meer voelt. Om je grenzen weer te kunnen voelen moet die spanning uit je lichaam. Door een drietal oefeningen te doen en door de spanning te ontladen verdwijnen blokkades uit je lichaam en gaat de energie weer stromen. En als mensen iets van je willen wat jij niet wilt dan voel je dat in je lichaam. Daar ligt je grens. En stapje voor stapje word je weer jezelf.

Het ligt dus zelden aan het werk dat je doet. De burnout zit in jezelf en dat probeem lossen we op.