Chronische vermoeidheid

Je wilt de dagelijke dingen doen, alledaagse activiteiten, eigenlijk niets bijzonders. Maar hoe je ook rust, je bent al moe voordat je eraan begint: chronische vermoeidheid. Elke dag ga je door hetzelfde lichamelijk en geestelijke proces: je lost een lopend conflict op maar dan schiet een steeds terugkerende gedachte door je heen, bijvoorbeeld: “Ik mag niet mijzelf zijn". Daarmee kom je weer in het herhalende conflict of angst en dan begint het proces weer opnieuw. 

 

chronische vermoeidheid

Niet uit je bed te komen van vermoeidheid

Hoe kom ik zo chronisch vermoeid?

Vaak zitten we in een onbewust herstelproces en schieten telkens terug in ons oude patroon. Er is voldoende energie in ons lichaam aanwezig maar we kunt het niet vrijmaken. De energie komt niet vrij omdat ons lichaam in verwarring is. Het weet niet meer welk genezingsproces als eerste aan te pakken en wanneer. Door je lichaam weer te leren wat belangrijk is, begint het herstel vanzelf. Wij maken je eerst meer bewust van de processen die spelen op de achtergrond. De meeste processen zijn onbewust totdat je leert hoe je ze in beeld krijgt. Ik help je met mijn systeem om dat snel en effectief te doen. 

Wat ik meestal zie bij mensen met chronische vermoeidheid is dat ze één of meerdere traumatische ervaringen hebben gehad. Ze hebben dit nooit verwerkt en meestal weggestopt. Maar het lichaam laat zich niet voor de gek houden en wil op een zekere dag van het "probleem" af. 

 
Het Gnosis Therapie Kompas

Als we chronisch vermoeid zijn verkeren we in een chronische angst die meestal te maken heeft met het gevoel dat we niet weg kunt komen. We zaten vast in een situatie. Dit gevoel van vastzitten komt weer naar boven omdat ons lichaam ervan af wil. We willen er liever niet naar kijken want het was niet prettig. We hebben het een plaats gegeven om er nooit meer naar te kijken. Helaas zal het dan niet overgaan. Ons lichaam laat het niet toe om nog langer weg te lopen. Het moeilijkste in deze situatie is dat als we er naar gaat kijken dit wederom het gevoel geeft dat je niet weg kunt. In de praktijk is dat het lastigste thema dat we moeten doorbreken. 

Wanneer je komt tot het punt dat je inziet dat er maar één oplossing is, kunnen we het probleem gaan aanpakken. De oplossing vind je in het overgeven aan het gevoel, het er laten zijn. Dan komt het inzicht: “ Het is niet van mij. Iemand anders heeft bewust of onbewust een fout gemaakt. En nu ga ik het terug geven". Dit teruggeven kost energie. Dat is het zware van het herstelproces. Je raakt telkens weer even helemaal uitgeput.

Zweet u ´s nachts of overdag?

Bent u draaierig of duizelig?

Je moet je aan de vermoeidheid overgeven. Het is geen makkelijke weg, maar chronisch vermoeid zijn is dat ook niet. Je moet anders gaan denken: “ Ik mag terug vechten/ boos worden, altijd en tegen iedereen. Het is en was niet mijn schuld!". Chronische vermoeidheid is op te lossen door de schuldvraag op te lossen. Je hebt de verantwoording op je genomen, je had het idee dat het allemaal jouw schuld is. Maar het was niet jouw schuld. Anders was je nu niet zo moe.

We brengen je lichaam aan het ontladen (www.stressrelease.eu) zodat je lichaam je stress kan gaan loslaten. We zien dat als ons lichaam de stress niet loslaat, ons denken ook niet vrijuit kan stromen. Eerst gebruikten we hiervoor de beproefde methode van David Bercelli, TRE. Via deze methode hadden we 45 minuten om alle oefeningen te doen voordat de spanning kon worden onladen. Omdat deze methode voor veel mensen te zwaar was, hebben we Stressrelease ontwikkeld. Het ontladen van spanning is nu toegankelijk voor veel meer mensen, als je ongeveer 4 minuten eenvoudige oefeningen doet, kan je al heel snel starten met het ontladen van je spanning. Deze methode kan je ook makkelijk zelf thuis doen.

Chronisch vermoeid in het gras

We gaan de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

  1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Stressrelease in actie. 
  2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe werken trauma's en ziekte en genezing.
  3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later verdriet.
  4. Spiritueel. Begrip, inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.
  5. Somatisch. De spanning in je zenuwen trek je zelf eruit en je herstelt je eigen kracht. Dit doen we op Neurologisch, energetisch, emotioneel en motorisch gebied, het N.E.E.M. systeem.
  6. Actie. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je moe.

 

 

Stress Release in actie

web-format-stress-release_med_hr

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Het boek Stress Release, de snelste manier.