Energetisch

Het energetische lichaam is het deel van ons lichaam waarin we onze chakra's en energiestromen kunnen voelen. Het energetisch lichaam is geen tastbaar lichaam, het zijn energiestromen, zoals spanning, boosheid en verdriet maar ook liefde die we voelen in ons stoffelijk lichaam. De chakra's zijn ganglion zenuwknopen. De nervus vagus bijboorbeeld, die we voelen in onze zonnenvlecht, reageert vooral op woordelijke aanvallen. Wanneer we woordelijk aangevallen worden, voelen we deze zenuwknoop samenknijpen.

Er zijn 7 hoofdchakra's in je lichaam

Veel mensen zijn hoogsensitief en/of hooggevoelig. We weten niet goed hoe we met de energie kunnen om gaan die we voelen. Sommige mensen kiezen om Reiki, quantum healing of reconnection te gaan doen. Vaak gaat dit prima, maar soms krijgen we last van een hogere gevoeligheid. We krijgen dan bijvoorbeeld last van dat we:

• 'leeglopen'

• energie van iemand overnemen en daar moeilijk vanaf kunnen komen

• sterk vermoeid worden als we iemand hebben gesproken

• ons moeilijk kunnen afschermen voor de energie van anderen

• helemaal open staan

• snel geïrriteerd zijn

• weinig ruimte voor ons gezin hebben na het werk omdat we te veel energie overgenomen hebben van collega’s en daardoor heel vermoeid zijn.

De hoofdoorzaak is meestal onkunde of onwetendheid van de werking van „energie". 

In essentie is de energie die we „waarnemen of voelen” de energie die in ons eigen zenuwstelsel loopt. 

 

fotolia_36541960_s_med_hr

Net zoals er een laagspanning en hoogspanning is in het electriciteitsnetwerk, zo is er ook een laag- en hoogspanning in ons zenuwnetwerk. Wanneer we energie van iemand anders voelen, zijn er twee mogelijkheden: of we voelen de energie van de ander niet maar onze eigen reactie op het beeld van de ander, of we pikken de energie daadwerkelijk op van de ander. 

In beide situaties moeten we de energie terugbrengen. Door een paar eenvoudige technieken gaat dit heel snel en effectief. Je pakt zelf de energie die niet bij je hoort en geeft die met respect terug. Je leert hoe je dit goed kunt doen en daarmee kun je zelf de verantwoording nemen voor de oplossing en de resultaten die dat geeft. 

Waarom werken Reiki en andere energiesystemen dan toch?

Op het eerste niveau werkt het zo mooi door de aandacht die je iemand geeft, de liefde en het respect wat je overbrengt. Door iemand gewoon heel zacht en liefdevol aan te raken nodig je hem uit om de ruimte in zijn eigen lichaam weer in te nemen. De stress die er ooit is ingekomen kan nu weer ontladen. Daarin schuilt het geheim van Reiki en andere energiesystemen. Je staat je ZELF weer toe om te ontspannen en om de energie ook weer door te laten stromen. Soms met een beetje hulp van de reiki master. Ook geconcentreerde aandacht naar iemand sturen heeft een positief en helend effect. 

Op het tweede niveau werkt het zo mooi door de leefregels die men erbij geeft. Doe een ander geen kwaad, heb respect voor elkaar is al door alle godsdiensten en profeten geopperd. Dat heeft een positief effect op de gever zelf. Je komt er minder door in conflict met jezelf en daardoor heb je meer kracht in jezelf gekregen. 

Op het derde niveau werkt het zo mooi doordat er een energieveld is. Veel uitvindingen worden gelijktijdig gedaan op verschillende plekken in de wereld, zonder dat er communicatie was tussen de verschillende uitvinders. Blijkbaar is er zo’n veld. De Reiki master maakt door zijn intentie contact met dat veld en dat geeft dat door aan de behandelde. Daarbij zie je bijzondere effecten. 

woorden_med-3

Traumatische ervaringen

De oorzaak van het ontstaan van afgesplitste delen van onze persoonlijkheid is een zeer heftige traumatische ervaring geweest. Meestal kunnen we de ervaring niet meer herinneren. Dit komt omdat het verstand heftige ervaringen afsluit om te kunnen overleven. Door drugsgebruik komen die ervaringen soms weer bovendrijven en we kunnen dan ineens derealisatie, een psychose of depersonalisatie krijgen. We kan ons ook ineens bezeten voelen. Traumatische ervaringen zijn eenvoudig en snel op te lossen. 
web-format-stress-release_med_hr

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Energetisch management

Reiki, Shambala, yoga er zijn veel methodes om energetisch management toe te passen. Wat we veel zien is dat mensen tussen verschillende methodes shoppen. Een beetje Reiki, een beetje yoga en maar nergens wordt de volledige oplossing gevonden. Op een dag storten we  in en gaan naar de dokter. Maar de doktoren kunnen geen lichamelijke oorzaak vinden omdat het probleem energetisch van aard is.  

Soms lijken anti-psychotische middelen een oplossing te bieden door mensen te verdoven, waardoor we het minder voelen. Maar daarmee is het probleem niet weg. In feite houden de middelen de oplossing tegen. Het is belangrijk dat je zelf de oorzaak vindt van je probleem. Als je weet wat de oorzaak is, kun je het probleem oplossen en de spanning zal niet meer terug komen.

Het therapeutisch effect

Het werkelijke effect is de rust die je krijgt. Even een paar uur niets doen en je even in de handen leggen van iemand die je behandeld. Overgave dus.

Even een uur niks doen is heel gezond. Of je dat nu bereikt door mediteren of door acupunctuur.  Het effect is hetzelfde. De rust ontlaadt de spanning. Je lichaam kan zich herstellen. 

beach-calm-dawn-267967 (1)

Chakra's

De chakra’s zijn ganglionen in het lichaam. Een soort zenuw-regelstations die input en output van zenuwsignalen in balans brengen. Ze zijn weer verbonden met specifieke hersengebieden die weer verbonden zijn met de psyche. Het belangrijkste ganglion is gelegen tussen de wenkbrauwen, het zogenaamde "derde oog". Dit is in feite het knooppunt van de ziel met het verstand en lichaam. Ook wel de tiende poort genoemd. 

Traumatische ervaringen, de gave van hoogsensitieve mensen

Mensen die hoogsensitief zijn hebben vaak een heel traumatische jeugd gehad. We zijn hoogsensitief geworden door onze ervaringen. In onze jeugd hebben we veelal te maken gehad met psychische dreigingen zonder lichamelijk geweld. We moesten wel snel leren invoelen hoe de situatie was of veranderde, want voor we het wisten was het weer raak. We denken en onthouden dingen dus emotioneel. 

Therapie

We leren je hoe je je lichaam de spanning eenvoudig kunt ontladen. We hebben ervaren dat als ons lichaam de stress nog niet heeft losgelaten, het verstand niet aan oplossingen kan denken. In eerste instantie hadden we 45 minuten nodig om voorbereidende oefeningen te doen om daarna de spanning te kunnen ontladen, maar we hebben een sneller systeem ontwikkeld, Stress Release 1. Met deze methode bereid je je in vier minuten met oefeningen voor om daarna te beginnen met het ontladen van je stress. De oefeningen en het ontladen van de stress is makkelijk thuis te doen. 

In totaal gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het ontsnapt is aan een roofdier.

2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe trauma’s en ziekte en genezing werken.

3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later in verdriet. 

4. Spiritueel. Je gaat begrip, inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.

5. Somatisch. Je gaat de spanning in je zenuwen er zelf uit halen en daarna herstel je op eigen kracht.

6. Actie. Je gaat je leven anders inrichten. Als je niet anders gaat doen dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.