Je gevoel/intuitie is je kompas, je verstand is de uitvoerder. Als je leert te vertrouwen op je intuitie dan gaat alles makkelijker en sneller. De meeste nieuwe ontwikkelingen komen voort uit intuitie omdat intuitie niet uitgaat van bestaande mogelijkheden. Het out-of-the-box denken is feitelijk leren om je intuitie te gebruiken. 
 
Het is niet moeilijk om even je intuitie te gebruiken maar als je dat langer wilt doen en professioneler dan komt er vaak veel innerlijke weerstand naar boven en die duwt je dan weer in je box. 
 
De methode die wij gebruiken is heel eenvoudig te leren en toe te passen. Wat weer niet betekent dat je het snel onder de knie hebt. Je moet een beetje out-of-the-box gaan denken om het te ervaren maar dan komen de nieuwe en briljante ideeën ook vanzelf bovendrijven. Ik leg het wel eens uit als verstand is mannelijk lineair denken, iets kan wel of niet en deze manier is vrouwelijk denken, vanuit het onderbuik gevoel. Het gevoel is bovendien ook vrijwel altijd de baas. Je kan van alles willen maar als je gevoel het er niet mee eens is, dan loop je leeg en heb je geen energie meer.
 
We leren je hoe je al je besluiten en ideeën kunt toetsen aan je gevoel zodat je altijd een groeiende oplossing hebt. Een oplossing die het ook op de lange termijn nog doet.