Psychose genezen zonder medicijnen

IMG_1612

Je hoort stemmen en/of hebt gevoelens die niet van jou zijn. Vele van ons hebben al een leven lang last van stemmen in het hoofd en soms hebben we zelfs het gevoel hebben dat we niet alleen in ons lichaam wonen. Vaak is het iets vriendelijks en geeft de 'ander' alleen maar "goede" raad. Daar lijkt niets mis mee, maar het kan ook verkeerd uitpakken als we de 'adviezen' letterlijk opgevolgen. Bij sommige van ons neemt dit extreme vormen aan en dan verwoest de "stem" of "ander" letterlijk je leven. Dan heeft de psychose een hele grote invloed op hoe we ons leven kunnen leven.

Wat is een psychose?

In essentie is een psychose het logische gevolg van een spontane, biologische oplossing van een spanning. Deze spanning heeft zich lang in ons lichaam opgehoopt en komt nu ineens tot ontlading. De kern van de spanning bevindt zich op twee gebieden:

- Ten eerste heeft het te maken met onszelf. We kon zelf iets niet ondernemen en we wilden het echt heel graag. 

- Ten tweede heeft het te maken met iemand om wie je veel geeft. Meestal is het onze moeder of ons kind, of iets of oiemand die we als ons kind (je bedrijf bijvoorbeeld) beschouwen. 

Als deze situatie lang duurt, dan kunnen we dat als traumatisch gaan ervaren. Deze traumatische ervaringen veroorzaken een vriesreactie in onze hersenen en ons lichaam. 

woman-565132__180_med_hr-2
web-format-stress-release_med_hr

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties

Voor iedereen fysiek toepasbaar

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Op het moment dat de spanning afneemt en het probleem aan beide zijden van ons verstand oplost, dan komen we in een psychose terecht. We maken vaak lichte psychodes mee, maar niet zo heftig als degene die beschreven worden in de krant of waarvoor we worden opgenomen. Kleine spanningen die aan beide zijden van onze hersenen vastzitten lossen meestal ook snel op. Een psychose is dus geen ziekte of stoornis maar een logisch gevolg van plotseling oplossen van spanning, het is een genezingsproces. Het is een reactie op hele lange en heftige stress. 

De beide hersendelen reageren anders op stress. Het linkerdeel meer op het analytisch vlak en het rechterdeel meer gevoelsmatig en vanuit verbondenheid. Zo blijkt in de praktijk dat we op sommige mensen meer reageren vanuit onze analytische kant en op anderen meer vanuit onze gevoelskant. Een heftige ervaring met onze moeder bijvoorbeeld zal ons meer raken aan onze gevoelskant (rechterkant) en een heftige ervaring met onze vader meer aan onze analytische linkerkant. Als je ouders gaan scheiden geeft dat spanning aan beide kanten van je hersenen. Als we de spanning oplossen aan beide zijden dan zullen we ons verward voelen of, in uitzonderlijke gevallen, zullen we in een psychose raken. Het is maar hoe sterk de spanning in onze hersenen is opgebouwd en hoe goed we het loslaten.  

Stress Release in actie

In onze hersenen zal vocht ontstaan op de plaats waar de spanning zich ontlaadt. Net als je je arm stoot en daar een bult, een zwelling ontstaat, zal dit ook bij onze hersenen gebeuren. De zwelling komt altijd als de klap voorbij is. Je krijgt dan heel lokaal hoofdpijn.  

In uitzonderlijke gevallen loopt de spanning jaren op en komt de oplossing heel plotseling op. Dan hebben we grote kans op een psychose. Normaal gesproken duurt dit hoogstens 15 minuten behalve als we meteen weer een schokkende ervaring opdoen en we ons daardoor weer verlamd voelen. Dan herhaalt het proces zich en kunnen we in de psychose blijven hangen. 

Medicatie heeft de bedoeling om mensen rustig (verlamd) te houden. Met als gevolg dat we niet uit deze situatie komen. De anti-psychotica is dus eigelijk een psychotisch houdend middel. Wanneer we kijken naar de molecuulstructuur zien we dat er vaak flink wat fluor in zit. Dat stofje maakt ons lekker mak. Fluor werd ook gebruikt in de strafkampen van Siberië en tegenwoordig ook in drinkwater en tandpasta.

Een voorbeeld van hoe we psychotisch worden

Een jongeman is verliefd en hij wil graag een relatie met een meisje (voor zichzelf belangrijk). Maar de hele familie (zijn moeder vooral) is erop tegen. De verliefdheid gaat niet over en hij spreekt stiekem met haar af, dit gaat jaren zo door. Op een dag besluit hij om tegen alle weerstand in, het toch te vertellen aan zijn familie en hij verwacht veel weerstand. 

In eerste instantie is iedereen boos op hem. De volgende dag is iedereen plotseling van mening veranderd. Iedereen wenst hem veel succes met zijn geliefde. Alsof er helemaal niets aan de hand is geweest. 

Drie dagen later is hij ineens psychotisch. En niemand begrijpt waarom. Afhankelijk van hoeveel spanning er zich heeft opgebouwd in de hersenen van de jongeman kan de psychose binnen enkele minuten over zijn. Wanneer er veel spanning is opgebouwd blijft de psychose wat langer aanhouden. De reactie van de omgeving is dan van cruciaal belang. Reageert men met angst en controle, dan verergert de zaak aanzienlijk en is herstel moeilijker. De vertrouwensband tussen de moeder en de zoon is dan zeer ernstig beschadigd en dit heeft direct ook veel invloed op het verloop van de ziekte.

converse-2521534_1920

Mijn ervaring met psychose

Mijn ervaring met een broer die psychotisch was, heeft mij geleerd dat als je maar rustig blijft en meepraat, het meestal na een uur weer zakt en de psychose verdwijnt. Helaas zonder de juiste oplossing kwam het weer terug. Dit was een proces van komen en gaan heeft zich jaren voortgesleept. Ik wist toen nog niet hoe ik de psychoses met hem kon oplossen. 

Na circa 30 jaar in een inrichting gezeten te hebben is hij uiteindelijk overleden. De oorzaak van zijn overlijden waren de vele medicijnen per dag moest slikken, met als bijkomend resultaat dat hij botontkalking kreeg. De botontkalking wordt veroorzaakt door de anti-psychotica die hij kreeg.

Een paar jaar voor zijn dood wilde hij ook niet meer gaan werken aan de oplossing voor de psychoses die hij had. Hij zei: ”Wat moet ik buiten de inrichting doen? Mijn vrouw krijg ik niet terug. Werken kan ik niet. Ik kom alleen te zitten op een flat met vijf kratten bier”. 

Toen besefte ik dat er niet alleen een armoede-val is maar ook een psychiatrie-val. Eenmaal daarin gekomen, dan is het heel moeilijk om je aan de greep van de „dokter” te onttrekken. 

De oorzaak van zijn denken is de medicatie geweest. Door de medicatie gaan je lange zenuwcellen kapot en kan je niet meer vooruit denken, niet meer plannen. Je wordt achterdochtiger en je beseft dat je niet meer kan denken. Het is de meest walgelijke gevangenis ooit bedacht. Na iedere dosis gaan je hersenen een beetje meer kapot. Als je met de medicatie stopt dan komt de psychoses in hevige mate terug. Mensen die oxazepam of andere “pammetjes” slikken melden altijd hetzelfde: "Als ik het niet op tijd inneem dan word ik heel gespannen en nerveus. Veel meer dan ik voorheen had!". Gevolg is dat de meeste mensen snel weer teruggrijpen op de "medicatie”. Hopend op een pijnloos einde lijkt het wel. 

Psychische ziekten verklaart aan de hand van een Jenga toren.

Seroxat is toch niet zo prettig om te gebruiken. De BBC heeft er jaren geleden al een documentaire over gemaakt. Hier slaapt iedereen nog verder?

Op veel websites van doktoren en farmaceuten komen we de teksten tegen dat anti-depressiva en anti-psychotica niet verslavend zijn. Zelfs de bijsluiter vermeldt het expliciet. Woordelijk gezien is dit juist. We hebben niet de behoefte om er meer van in te nemen. Maar zuurstof is ook niet verslavend. Maar als we minder zuurstof binnen krijgen dan krijgen we het toch echt heel benauwd en voelen we ons heel beroerd. Met deze middelen is het voor (naar mijn eigen schatting) 25-40% van de mensen precies hetzelfde. Ze worden er heel beroerd van als ze minderen met de medicatie. Dus het maakt ons heel erg afhankelijk.  

De vrouw in de bovenstaande film probeert van deze medicijnen te komen. In mijn praktijk kom ik dit probleem ook tegen en heel langzaam wordt duidelijker hoe je wel kan afbouwen. Sommige mensen die paroxitine beginnen te slikken, krijgen onmiddelijk zelfmoordneigingen. Anderen die er mee willen stoppen krijgen bij het afbouwen (bij de laatste 5 mg) zelfmoordgedachten. De psychiater vertelt je dat niet of hij zegt dat hij het nog nooit in de praktijk heeft gezien. Jij bent écht de eerste. Als ik in mijn “kleine” praktijk al veel mensen tegenkom met deze ervaringen, hoeveel moeten er dan bekend zijn bij de psychiaters? 

Het is buitengewoon vreemd dat dit soort middelen nog steeds simpel voorgeschreven wordt.

Meestal wordt de combinatie van een anti-psychoticum met een anti-depressivum voorgeschreven. Het anti-depressie middel maakt onze hersenen een beetje stuk net als heroïne en cocaïne dat doet. Omdat we daar op termijn psychotisch van worden, schrijven ze later een anti-psychoticum voor. En zo worden we nog dieper de ellende in getrokken. Bij Tros radar hebben ze daar al een uitzending over gemaakt. 

De uitzending van Tros Radar over anti-depressiva. UITZENDING scroll door naar 9.50 minuten voor het begin. 

Enkele hoofdpunten uit de uitzending:

1. Het is een 60 jaar oude leugen dat je stofjes mist in je hoofd. Zoals de professor het zo mooi verwoordt: Ik snap niet dat jullie daar nog intrappen! Als je alcohol drinkt ben je vrolijk, dan mis je toch ook geen alcohol in je hoofd? 

2. De psychiaters weten dat het een onzin verhaal is maar schrijven het toch voor.

3. 1.1 miljoen mensen slikken antidepressiva terwijl de werking slopend is voor je geest. Nieuwe markten zijn burn-out en straks alzheimer. Maar daar heeft de gebruiker op het laatst geen weet meer van.

4. Het werkt alleen bij heel ernstige depressieve mensen en dan nog maar 5% verbetering. In de natuurkunde is 4% gewoon ruis. Geen effect. 

De door mij gebruikte methode van van je psychose te genezen werkt heel effectief en natuurlijk. Als de angsten en spanningen eenmaal uit je lichaam zijn verwijderd, dan geeft dat een gevoel van HEEL zijn. Eindelijk thuisgekomen en rust. Het gebruik van medicijnen of therapie van de reguliere gezondheidszorg heeft wel invloed op onze methode. 

De medicatie verstoort je emotionele systeem en daardoor voel je niet goed wat er in je lichaam gebeurt. Vooral de ontlading van de pijn is geblokkeerd. De spanning ineens losmaken gaat niet. Dan komen alle spanningen en emoties er ineens uit. We bouwen de medicatie rustig af, beetje bij beetje, ontladen de ervaringen die ertoe geleid hebben dat je zo in de problemen kwam. De mens maakt zichzelf ziek door zijn onwetendheid. Door je bewuster te maken wie je bent en hoe alles hoort te functioneren in jezelf heb je ook geen last meer van spanningen.