Als je overwicht hebt dan oefen je van nature invloed uit op anderen en word je door anderen als autoriteit geaccepteerd. Wanneer je overwicht hebt op anderen en je schiet daarin te ver door word je door anderen als drammerig en dominant ervaren.

Overwicht komt van binnenuit, als je gelooft in jezelf, als je jezelf bent en in je kracht staat kom je bij anderen overtuigend over. 

Heb je het idee dat anderen niet naar je luisteren, dat je niet overtuigend overkomt? Waarschijnlijk ben je niet dicht bij jezelf, sta je niet in je kracht. Met Gnosis therapie gaan we de verbinding met jezelf weer herstellen zodat je wel krachtig overkomt en gehoord wordt door anderen. Je staat assertief in het leven.

Voorbeeld overwicht

Lars merkt vaak dat als hij iets wil zeggen in een groep dat hij niet wordt gehoord. Hoe hij het ook probeert, er is niemand die inhaakt op hetgeen hij zegt. Als hij één op één met iemand over hetzelfde onderwerp praat wordt hij wel gehoord en bevestigd in zijn zienswijze.

Als kind werd Lars ook vaak niet gehoord, hij werd niet serieus genomen. Hij heeft nooit ervaren dat zijn ideeën werden overgenomen en daarna werden uitgevoerd. Lars blijft proberen (en het patroon herhalen) maar mist de kracht om zijn ideeën in de groep te zetten.