Tarief

Gnosis therapie is aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten en de Geschillen commissie GAT.

Individuele consulten en therapie worden gegeven bij u op locatie of in de praktijk te 's-Hertogenbosch.

Een eerste consult vraagt 2 á 3 uur. Het is belangrijk dat u goed beseft hoe het werkt en wat u kan verwachten. Hierin leert u meteen hoe het werkt en lost u meteen één of meerdere thema's op. Een eerste consult kost  € 180,- (Incl BTW). Er wordt dan een inventarisatie gemaakt van uw fysieke - emotionele en mentale gesteldheid en u leert de eerste beginselen van het werk volgens de Gnosis therapie. Consulten zijn altijd op afspraak. Betaling na consult á contant of op rekening. 

CAT schild, Collectief Alternatieve Therapeuten
GAT schild geschillen commissie

Uurtarief per 1 januari 2020

Particulieren: Euro 90,- Incl. BTW (21%) aftrekbaar onder coaching voor belasting.

Zakelijk: Euro 120,- Incl BTW (21%) aftrekbaar onder coaching voor bedrijf, eventueel kan hiervan afgeweken worden. 

Reiskosten: Euro 0,19 per km plus Euro 30,- per uur reistijd. Geen vergoeding door zorgverzekeraars. Dit heeft ook voordelen.

Wij werken zonder vergoeding van een zorgverzekeraar.

Onvergoede zorg

Als je snel bij een ervaren therapeut op gesprek wilt, dan kies je voor Gnosis Therapie. Bij ons geen tijdverslindende bureaucratie en wachttijden, we besteden onze tijd liever aan kwalitieve uitstekende zorg en garanderen daarbij uw privacy. De vergoeding vanuit de basis-GGZ is nog slechts zeer beperkt en veel klachten/problemen zijn uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid/burn-out en relatieproblemen. Een bijkomend voordeel is dat u bij onverzekerde zorg uw eigen risico niet hoeft aan te spreken.

De Voordelen van niet vergoede zorg

Er zijn verschillende redenen om geen gebruik te maken van een vergoeding:

  1. Bij veel psychologenpraktijken in Nederland duurt het ruim 3 tot 6 maanden voordat je op gesprek kunt komen. Bij ons is dat gemiddeld 1 - 2 weken. Veel clienten zeggen ook. "wat fijn dat ik zo snel terecht kan!
  2. In veel gevallen kun je bij psychologenpraktijken niet zelf kiezen voor een psycholoog. Bij ons kun je die keuze wel maken en werk je met een zeer ervaren therapeut. Wij weten exact wat bijvoorbeeld derealisatie is en veel psychologen herkennen het niet eens. 
  3. Veel cliënten voelen zich er niet prettig bij dat er informatie over hun psychologisch welbevinden gedeeld wordt met de zorgverzekeraar.  En terecht want als er later een speciale verzekering moet worden afgesloten vragen zij uw medisch dossier op. Uiteraard gaan verzekeraars daar voor ZZP'ers zaken in zoeken om risico's uit te sluiten. Ooit een burnout gehad, dan sluiten ze Psychische klachten gewoon uit van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zij mogen alles uitsluiten wat ze willen. Want het gaat om een ZZP'er. Voor een ZZP'er geldt eigen risico voor alles. Wij hoeven niets te delen met huisarts of zorgverzekeraar en doen dit alleen mét UW toestemming. Soms is het dossier dan ook vernietigd omdat u recht heeft op vergeten te worden. 
  4. Andere cliënten hebben geen klinische stoornis, maar wel last van psychologische problematiek. Mensen met een laag zelfvertrouwen kunnen hier bijvoorbeeld wel last van hebben, maar toch niet in aanmerking komen voor psychologische hulpverlening. Wij helpen bij elke vraag die u maar heeft.
  5. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig u besluit dus zelf of u hulp nodig vindt en welke u wilt hebben.
  6. U bepaalt zelf de duur, het nut en het doel van de behandeling in samenspraak met ons.
  7. Uw jaarlijkse verplichte eigen risico (van 385,- euro) wordt niet aangesproken.
  8. Wij maken gebruik van de snelste en nieuwste eigen ontwikkelde technieken. Het gaat nog 50 jaar duren voordat die doorgedrongen zijn in het reguliere milieu. Wetenschap gaat heel, heel langzaam.
  9. Wij zijn slagvaardiger en bestuderen elke mogelijke techniek. We zijn multidisciplinair.

Voor bedrijven en ZZP’ers die hulp zoeken bij hun probleem.

Voor bedrijven en ZZP'ers is het belangrijk om te weten dat de kosten opgevoerd kunnen worden als coaching en dus als bedrijfskosten. Het tarief voor ZZP'ers kan in onderling overleg vastgesteld worden.