Angst- en Paniekaanvallen

Angst- en Paniekaanvallen

Angst neemt het over

Heel vaak zijn angst- en paniekaanvallen veroorzaakt door een bad trip, maar kunnen soms pas veel later, soms pas na jaren, de kop op steken. Sommige mensen krijgen al na een enkele keer drugs gebruik of na een narcose angst- en paniekklachten. Onze angst- en paniekaanvallen behandeling werkt ook bij mensen die al twintig jaar medicatie gebruiken en daar graag van af willen. We starten met eenvoudige oefeningen die je helpen om het continue proces van denken te verminderen. Je komt zo meer in je lichaam te zitten en minder in je hoofd. Deze oefening doe je elke ochtend 1 á 2 minuten als je je bed uitstapt. Het is een omgekeerde mindfulness oefening.

Tijdens de sessies ga je voelen waar spanning in je lichaam zit. Deze spanning is vaak de oorzaak van je angst- en paniekaanval. Op het moment dat je deze spanning hebt opgedaan stond je onder hoge stress. Je hebt deze stress nooit kunnen ontladen. Als je een angst- en paniekaanval hebt, komt deze stress naar boven door een trigger. Je kan die spanning er eenvoudig uithalen met onze combinatie van bewegen en voelen. Je pakt de spanning vast en trekt deze uit je lichaam. Door de begeleiding die we geven gaat dat proces heel snel en ben je snel van de spanning af. Dan hoeven we alleen nog je mind te deprogrammeren. Soms zitten daar wel veel gedachten in die je angst en paniek aanval weer triggeren. Maar altijd komen we een oorspong tegen. Een moment dat je je helemaal alleen voelde en dacht dat je dood zou gaan. Door dat moment te deprogrammeren vallen vrijwel alle gedachten eruit. Je mind gaat namelijk zelf aan de slag ermee. Als iets niet klopt, dan verwijdert die het programma of gedachte. We maken dus gebruik van je superbrein om alles op te lossen. Lekker efficiënt en niet ingewikkeld.

De psoas spier
Het gnosis kompas van genezing
Trauma en stress ontladen op de snelste manier paperback

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie.

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties.

Voor iedereen fysiek toepasbaar.

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Daarnaast gaan we de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:
1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan een aanval van een roofdier.
2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe trauma’s, ziekte en genezing werken. De psychologie van 4 jaar op een A4.
3. Psychisch. Je gaat de programma's die je tegenhouden verwijderen uit je primitieve brein.
4. Spiritueel. Je gaat begrip, inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven. Anderen hebben ook een primitief brein, weet je nog?
5. Somatisch. Je gaat de spanning in je lichaam eruit halen zodat je weer vrij kan ademen. Ademtherapie in een uur.
6. Actie. Je gaat je leven anders inrichten. Niet meer tegengehouden door je primitieve brein, ga je jezelf meer helpen en meestal gaat je salaris met 500 euro per maand omhoog. En dat dan ook nog eens voor de rest van je leven.

Alleen maar zijn: Aarden zodat de angst en paniekaanval verdwijnt.

Aarden

Wanneer je begint met aarden leg je je handen naast elkaar op je buik (niet op elkaar). Je gaat ademen vanuit je middenrif naar je buik en je probeert je borst niet te bewegen. In het begin zal dat wel gebeuren, dat is een verkeerd aangeleerde ademhaling. De borstademhaling is niet natuurlijk. Kijk maar naar een baby, die ademt alleen vanuit de buik. Een baby is een hulpeloos wezentje, een mensje dat geen angst hoeft te hebben zeker? Hij kan zich niet verdedigen of terugvechten. Overgave is het enige dat een baby kan doen om het te overleven. Hij gaat niet denken, hij gaat voelen en aarden. Bij een goede buikademhaling heb je geen last van dwanggedachten of angsten. Het enige dat er nog is, is Zijn. Dat is de natuurlijke vorm van leven. Kan je niet naar je buik ademen, dan zit daar een spanning. Die spanning wordt veroorzaakt door het primitieve brein dat nog steeds denkt dat er gevaar is. Door de spanning eruit te trekken is dat zo opgelost. Dat neemt slechts een kwartier van onze sessie.

Angst- en paniekstoornissen komen veel voor

We voelen de continue aanwezigheid van iets onheilspellends in de lucht hangen, maar er is eigenlijk niets aan de hand. Dat weten we zelf heel goed, maar we komen er niet vanaf. De klachten zijn vaak dagelijks en bij stressvolle momenten worden ze heviger. We hebben bijvoorbeeld ook last van:

Lichamelijke klachten

• duizeligheid
• helemaal leeg voelen nadat je iemand hebt ontmoet
• wazig zien, je beeld wordt zwart
• droge mond
• hartkloppingen
• hartkloppingen in je keel
• ademnood
• gevoel dat je keel wordt dichtgeknepen
• pijn in je borst
• misselijk gevoel
• trillen
• onophoudelijk schudden
• handen en/of voeten niet stil kunnen houden, moeten draaien voor rust
• transpireren
• opvliegers
• slappe benen
• geen grond onder je voeten voelen
• hoofdpijn
• nekpijn
• schouderpijn
• slaapproblemen  

Psychische klachten

• zinloosheid voelen
• onzekerheid voelen
• de hele wereld is tegen mij
• financiële problemen
• gezondheid van familie, kinderen of partner is in gevaar (maar er is niets aan de hand)
• piekeren en dwanggedachten
• situaties vermijden die mogelijk angstig kunnen zijn
• het gevoel alsof je op het "ijs" staat, alles is glibberig
• het gevoel dat je in of op een "put" staat

De angsten komen voor bij ongeveer 2,5 % van de bevolking en ontstaat rond het twintigste levensjaar. Als we het niet oplossen dan groeit het probleem alleen maar. Het primitieve brein wordt er steeds door geactiveerd en dan neemt de kans op een trigger alleen maar toe. Wat een vicieuze cirkel is.

Ervaringen van cliënten:

"Ik heb maar gezegd tegen de psychiater dat het (de medicatie, red.) hielp, want ik was bang dat die me nog zwaardere pillen zou geven."

"Meestal wist ik ook precies wat hij zou vragen en met welk antwoord hij tevreden is. Ik kon toch ook niet anders, het werkt niet. Ik loop er al 20 jaar achteraan en heb alles al gezien. Gelukkig kom ik er nu wel uit, maar het valt echt niet mee. Als ik ben genezen, wil ik ook zo mensen helpen. Het is een hel waarin je verkeerd. Een psycholoog kan je toch ook niet helpen, die doet gewoon wat er in een boekje staat, maar heeft totaal geen idee wat er in mij omgaat. Ik neem het ze niet kwalijk hoor. Ik wil maar zeggen, er moeten meer mensen komen zoals jij."

"Ik was bereid alles te doen, om van de angst af te komen. Had de dokter gezegd: "Eet die kar met koeienmest op dan ben je beter”, dan had ik het echt gedaan. Man wat was ik ver heen."

"Ik ben zo bang dat ik mijn kinderen iets aan ga doen. Ik vecht al heel mijn leven tegen die krachten, maar ik ben bang dat ik het ga verliezen.”

"Gelukkig kan het ook anders. Waarom vertelt niemand je dit! Het is zo logisch, dat kan toch niet verborgen zijn gebleven?"

Oorzaken en gevolgen van angsten

Als we angstig zijn dan zoeken we een manier om onze angsten onder controle te houden. Ons primitieve verstand gaat dan in de hoogste versnelling zoeken naar een oplossing. Maar die kan alleen maar oplossingen aandragen die het verstand al kent. Vechten, vluchten, bevriezen en wat meestal wordt weggelaten: ONTKENNEN. Deze oplossingen werken blijkbaar niet want de angst zit er nog. Dan moet er iets moeten gebeuren om die angst wel de baas te worden. Als eerste moet je gaan begrijpen waar een angst vandaan komt. Elke angst ontstaat uit wantrouwen voor iets. Het wantrouwen ontstaat door een traumatische ervaring of ervaringen. Waarna je een vast patroon gaat volgen om het te overleven.

De situatie is dan als volgt:
0 We hebben Geen respect gekregen (dus een trauma dat het primitieve brein aanzet) dan volgt er:
-1 voelen we Wantrouwen daar volgt uit dat we naar -2 gaan:
-2 we gaan Angst voelen. daaruit volgt dan dat we:
-3 Deze angst onder Controle willen houden middels denken.

Mochten we erin slagen om onze gedachten onder controle te krijgen dan willen we automatisch meer controle. Het verstand is dol op controle. We worden er hebberig van en willen er nog meer van hebben. We hebben het gevoel dat we onszelf of anderen onder controle hebt dat geeft ons een gevoel van macht. Maar dat is een valstrik van het verstand. Want wat er dan gebeurt is het volgende proces:

0 Geen respect dan
-1 Wantrouwen dan
-2 Angst dan
-3 Controle dan
-4 Hebzucht dan
-5 Macht, maar macht kun je verliezen...en leidt dus tot angst.

Macht leidt tot angst

Wat niemand beseft is dat Macht leidt tot Angst. Dat komt omdat we angstig worden om de macht te verliezen. De geschiedenis laat het ook vaak zien. De machthebbers zijn uiteindelijk volledig gek geworden. Zeker als ze verliezen. Iedereen is bang/angstig om de macht die we over iets of iemand hebt te verliezen en we gaan dus terug in onze angst om te verliezen. Zo doorloopt ons verstand het systeem keer op keer. We worden er steeds angstiger van. Want de controle werkt uiteindelijk niet. Dan slaat de vermoeidheid toe en weten we helemaal niet meer hoe we verder moeten. Dat heeft nog meer angst(en) tot gevolg. Ons leven gaat kapot en er is niemand die ons begrijpt, we begrijpen het zelf niet eens. Als je dit rijtje eenmaal goed hebt bestudeerd dan verander je al iets aan je manier van denken. Maar om het op te lossen moet je het verstand/de mind deprogrammeren.

De definitie van respect: Wat u niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. De reden voor deze regel is eenvoudig: elke actie geeft altijd een reactie. Maar omgekeerd werkt die dus ook. Dat wat je wilt ontvangen, zal je dus moeten uitsturen. Heb je respect voor jezelf, dan heb je ook respect voor een ander en de ander ook voor jou.  

Interesse in een oplossing? Stuur een whatsapp naar 06-18435043 en we gaan je helpen.