Depressie

Depressie

Vaak ligt de oorzaak van onze depressie in de kindertijd. We wilden veel ondernemen, ontdekken hoe de wereld in elkaar zat, maar we werden telkens weer teruggezet. Er werd ons gezegd dat we te klein, te dom, te jong enzovoorts waren. Door heel veel van die korte afbrekers worden we geprogrammeerd om niets meer te willen ondernemen. Eenmaal volwassen geworden denken we: ”Nu ga ik het wel maken, er is niemand die me nu nog tegenhoudt”. Er is niemand in het hier en nu die ons tegenhoudt, dat klopt. Maar in ons hoofd werkt het anders. De opmerkingen en afwijzingen van vroeger staan nog zeer actief in ons systeem. Die halen elk initiatief onderuit of zorgen er onbewust voor dat we mislukken. Anderen voelen dan dat ze ons kunnen misleiden en doen dat ook.  

Gevolg: we hebben het gevoel niet te slagen in ons leven.

Als we te vaak een traumatische ervaring hebben opgedaan als we initiatief wilden nemen en we deze ervaringen niet hebt kunnen verwerken, worden we vanzelf depressief. We worden neerslachtig, we denken geen toekomst meer te hebben en we gaan zaken verwaarlozen. We zien de wereld heel donker. De traumatische ervaringen worden in onze rechterhersenhelft opgeslagen. We gaan dan meer vanuit onze linkerhersenhelft functioneren.

Trauma en stress ontladen op de snelste manier paperback

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie.

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties.

Voor iedereen fysiek toepasbaar.

Het boek Stress Release, de snelste manier.

We gaan de stress die je lichaam heeft vastgehouden ontladen op zes niveaus:

1. Lichamelijk. Je gaat trillen. Net zoals een dier dat doet nadat het is ontsnapt aan een aanval van een roofdier.
2. Geestelijk. Je krijgt les in hoe trauma’s, ziekte en genezing werken.
3. Psychisch. Je gaat elke angst omzetten in boosheid en later in verdriet.
4. Spiritueel. Je gaat begrip, inzicht en wijsheid aanbrengen in je leven.
5. Somatisch. Je gaat de spanning in je zenuwen er zelf eruit halen en daarna herstel je op eigen kracht.
6. Actie. Je gaat je leven anders inrichten. Als je niet anders gaat leven dan je voorheen deed, dan blijf je ziek.

In het verstand zijn er zes stappen:
1.
Alles komt voort uit een perspectief.
2. Dit perspectief creëert een angst als het niet op respect is gebaseerd.
3. Deze angst voelen we in ons lichaam en dat zou het moment moeten zijn dat we in beweging komt om iets aan de angst te doen.
4. We nemen al dan niet actie om de angst op te lossen. Vaak schuiven we het probleem voor ons uit en ons probleem lost niet op.
5. Mentaal. We hebben geprobeerd het probleem op te lossen, maar hebben we nu de juiste oplossing gevonden of niet? Als we het probleem niet hebben kunnen oplossen en de situatie waarin we leven is niet veranderd, dan zullen we in hetzelfde patroon blijven zitten.
6. Fysiek. Je lichaam gaat je helpen om de stress de baas te zijn en te blijven. Als je stopt met hardlopen, dan krijgt je spierpijn. Zo werkt het ook met stress. Als je stopt met de stress dan word je grieperig.  

Therapie

Wat is gek?

Waneer je telkens hetzelfde doet, verwachten dat er iets anders gebeurt.

Uit het lichaam gestapt

Veel depressieve mensen vinden het leven zwaar. We denken regelmatig: "Ik hoor hier niet thuis! Ik kan hier niet leven, het is zo liefdeloos. Ongrijpbaar!" We zijn onbewust uit ons lichaam gestapt in een poging om dingen opgelost te krijgen. Alleen werkt het niet en veroorzaakt het juist het tegenovergestelde van wat we wilden bereiken. Om een fijn leven te hebben, moeten we er onder alle omstandigheden in het hier en nu zijn. Er gebeurt ons niets als we bij onszelf blijven, ons innerlijke zijn. Niemand en niets kan je tegenhouden. Daarom leer ik je om beter bij jezelf te blijven en te ervaren wat het leven nu is.

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we het verloop van je leven. Welke traumatische ervaringen zijn er geweest en wie heeft daar een rol in gespeeld. Zo weet ik gericht wat we aan willen gaan pakken. Daarna leer ik je het systeem om je verstand en gevoel weer in balans te brengen. Met mijn hulp leer je je depressie te behandelen en op te lossen.

In de eerste sessie van de depressie behandeling leer je de basiskennis van de psyche en hoe traumatische ervaringen je leven hebben beïnvloed en dat nog steeds doen. In de praktijk gaat het proces heel natuurlijk en heb je vaak niet in de gaten dat we een proces volgen. Ik breng je op emotioneel en verstandelijk niveau weer helemaal in balans.

Medicatie

Drugs en medicatie