Verslaving

Verslaving

De oplossing

Oorzaken van verslaving

Aan problemen met alcohol, drugs of gokken liggen vaak langdurige problemen ten grondslag. Vaak hebben deze problemen een oorsprong in onze jeugd. Naast misbruik en mishandeling zien we ook een grote groep mensen die geen emotionele band met hun vader of moeder heeft opgebouwd. Onze ouder was er wel, maar was niet in staat om liefdevol naar ons te zijn.

Bij deze gezinnen lijkt er op het eerste gezicht niets opvallends aan de hand. Voor de buitenwereld is het een normaal gezin. Maar we hebben als kind vaak een gevoel van eenzaamheid ervaren. Er was geen openheid en warmte om onze problemen bespreekbaar te maken. We hebben als kind ons eigen leven geleid. Het aantal gezinnen waarin deze problematiek speelt, is veel groter dan over het algemeen wordt gedacht.

De gangbare manier om de verslaving aan te pakken, door ons te laten ontwennen, heeft maar weinig effect. Drie maanden later staan we weer bij dezelfde ontwenningskliniek.

Ontstaan van verslaving

Onze problemen met verslavende middelen ontstaan sluimerend. We zijn in Nederland vertrouwd met alcohol, drugs en slaap- en kalmeringsmiddelen. We zien het om ons heen en het is gemakkelijk te verkrijgen. Sterker nog, het is heel normaal om alcohol te drinken. Mensen vinden het eerder vreemd als je geen alcohol drinkt! Kortom het begin is snel gemaakt. Onderzoek heeft allang laten zien dat mensen die geen alcohol drinken gelukkiger en gezonder zijn en langer leven. Met alcohol leven we dus korter, hebben we meer lichamelijke klachten.

Vaak zien we dat de dieper liggende oorzaken al bij het begin van het gebruik aanwezig waren, maar daar waren we ons niet zo van bewust. Als er later problemen bij komen, zoals ontslag, problemen op school, echtscheiding e.d. wordt ons gebruik steeds groter.

Op een dag realiseren we ons dat we drank of een joint nodig hebt om te kunnen ontspannen of te functioneren. Een ontluisterend besef en we proberen het dan ook hardnekkig te ontkennen. "Nee hoor, ik kan makkelijk zonder". Deze ontkenning wordt enerzijds veroorzaakt door onze angst om te veranderen.

Anderzijds heeft het ook te maken met de manier waarop tegen verslaving wordt aangekeken: je hebt het zelf veroorzaakt. Als we al de moed hebben om ons probleem te erkennen, reageert de buitenwereld vaak met de opmerking dat we daarvoor behandeld kunnen worden. Alsof iemand anders ons weer even beter maakt.

De oorzaken van ons probleem moeten aangepakt worden anders vallen we steeds in dezelfde val.

Trauma en stress ontladen op de snelste manier paperback

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie.

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties.

Voor iedereen fysiek toepasbaar.

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Medicatieverslaving?

In onze praktijk komen we steeds meer mensen tegen die verslaafd zijn aan medicatie. Steeds vaker krijgen kinderen vanaf 12, 13 of 14 jaar antipsychotica of antidepressiva voorgeschreven. Alsof het snoepjes zijn die het nare gevoel van het leven wel even oplossen.

Totaal onverantwoord gedrag! De psychiatrie is de veroorzaker van honderdduizenden verslaafden! De huisarts geeft het.

De verslavingszorg liet 250,000 drugsgebruikers afkicken van hun drugs. Om te kunnen afkicken kregen ze in plaats van de drugs methadon. Uiteindelijk hebben deze mensen een nieuwe verslaving ontwikkeld: een methadonverslaving.

En nu schrijven medici verslavende medicatie relatief makkelijk voor aan mensen met lichte psychische klachten. Als medicijnverslaafden de weg naar onze prakijk hebben gevonden zijn ze meestal twintig jaar of ouder. Het ontwennen aan deze zeer verslavende middelen is heel zwaar. Maar het blijven slikken van de medicatie maakt sommige mensen totaal willoos en het leven biedt geen uitdaging meer.

De weg om de medicijnen af te bouwen is moeizaam maar is wel te doen. Daarna ga je de schade weer een beetje inhalen. Eindelijk ga je echt leven en ga je ervaren dat je het al die tijd echt wel zonder medicatie had gemogen.

Waar het onbegrensde vertrouwen van ouders in de medische „wetenschap” vandaan komt weet ik niet.  

Pillen zijn geen oplossing

Marktwerking

Een kleine greep uit de ervaringen die ik hoor en lees van mensen die in de gezondheidszorg werken en er genoeg van hebben.

De markt is alleen maar bezig met de grote groep mensen die men niet weet te bereiken. "We bereiken maar 2 % van de mensen met een verslaving of psychisch probleem! Allemaal aan de pillen is heel winstgevend. “ Anoniem.

"We moeten verplicht iedere cliënt doorsturen naar de psychiater, want dat brengt dan meer op voor de organisatie.” Anonieme psycholoog.

"De pot van de zorgverzekering is oneindig diep. Zolang de overheid medici ziet als een onderdeel van het bruto nationaal product zal geen enkele politicus zich druk maken over jouw „leven”.” Anoniem.

"Op dit moment wordt er al meer dan 20% van al hetgeen dat verdiend wordt in Nederland, gegenereerd uit ZIEKE mensen. Mensen met klachten en ziekten die chronisch zijn (nu vier miljoen en dat worden er in de toekomst acht miljoen) en die niet te genezen zijn. Mensen gaan langzaam dood. Dat verdient beter.” Anoniem.

20 % van het Bruto Nationaal Product wordt verdiend met Gezondheidszorg!
Dat zijn ZIEKE mensen….


We zijn bijna het rijkste land ter wereld en maar vrijwel iedereen verslaafd aan alcohol, medicatie, drugs of medicijnen.

In Nederland gebruiken 1 miljoen mensen antidepressiva.

In Nederland gebruiken 800.000 mensen drugs in de coffeeshop.

In Nederland gebruiken 1 miljoen mensen elke dag of elke twee dagen alcohol. Ze hebben een verslaving of ze het nu weten of niet. Even sporten en na afloop een biertje. "Hoezo één biertje? Ik kan er makkelijk 20 hebben". Daag deze sportievelingen maar eens uit: "Als je 3 dagen geen alcohol op hebt, dan krijg je van mij €100,-". Geen enkele alcoholverslaafde die het waar kan maken.

In Nederland zijn er jaarlijks circa 800.000 mensen met een burnout. Zij zijn psychisch helemaal op.

Antidepressiva en antipsychotica veroorzaken Alzheimer en dementie!

Antidepressiva en antipsychotica veroorzaken op termijn dementie en alzheimer, deze middelen maken de hersenen kapot. De kans dat je de farmaceuten dan gaat aanklagen is heel klein omdat je situaties niet meer kan overzien en doorzien. Je kunt geen planningen meer maken. En de medicatie zal nog steeds aan mensen worden voorgeschreven.

Drugs en medicatie