Dwanggedachten

Oplossen van dwanggedachten

Uitzichtloos

Waarom help het niet om anders te denken?

In de psychotherapie adviseren ze ons om zelf een moment te kiezen waarop we de dwanggedachten er laten zijn. Dan hebben we zelf de controle weer. Het nadeel hiervan is dat we op een later moment angstig worden voor het verlies van de controle en dan hebben we er weer één dwanggedachte bij gekregen. Angst en controle werken op elkaar in als een wip. Breng je de ene omlaag, gaat de andere omhoog. En dat leidt weer tot het tegengestelde effect. Wat ik veel hoor is dat de cliënten tegen hun (psycho)therapeut zeggen dat de dwanggedachte weg is, uit angst voor (extra) medicatie. Deze wordt dan voorgeschreven omdat de klachten erger geworden zijn en de dwanggedachten beter te kunnen onderdrukken. We krijgen dan een nieuwe angst erbij omdat we proberen onze dwanggedachten te controleren.

Vooral de cognitieve gedragstherapie die alom wordt geadviseerd blijkt niet de oplossing voor dwanggedachten te zijn. Een andere gedachte ertegenover zetten zorgt alleen maar ervoor dat je nu twee gedachten steeds hebt in plaats van één. Handig, nu heb je gewoon geen tijd en energie meer over.

Dat kan veel sneller en effectiever!

Dwanggedachten ontstaan in je hersenstam. Die herhaalt alles oneindig lang zonder ooit moe te worden. Onze aanpak is dan ook anders. We laten je frontale hersenen zien wat er voor een complete onzin in je hoofd staat. Het is als een virus in een computer en de virusscanner ben je zelf. We moeten die alleen nog activeren. Voor het activeren van je frontale brein hebben we een speciaal proces ontwikkeld dat heel eenvoudig is uit te voeren.

De aanpak begint eerst voorzichtig zittend in een stoel en je pakt wat jongleerballetjes vast. Waarna we 10 vragen stellen die je hersenen actief maken. We activeren je frontale hersenen zodat die de gedachten verwijdert. Want zodra je frontale brein inziet, dit is complete onzin - nutteloos - irritant, dan verwijdert die het programma in je hersenstam. Dit geldt ook voor opdrachten die er in gezet zijn middels hypnose of EMDR. Hypnose en EMDR plaatsen opdrachten in je hersenstam die je dan ook willoos zal opvolgen zonder einde. Het lijkt handig maar ik blijf toch liever mens dan robot zonder bewust te zijn van mijn wil. De wil zit in je frontale hersenen. Dus juist die maakt dat je mens bent. Achterin je hersenen zit de hersenstam, het primitieve deel dat dieren hun instinct geeft. Ik kan alleen constateren dat het effectief is om mensen te programmeren. Ik wil het alleen niet ondergaan en ook niet toepassen.

Nadat we het programma zittend hebben aangepakt, volgt staand en lopend en dan doen we nog eens liggend. Zodat we op het diepste niveau van het brein kunnen ingrijpen en de opdrachten kunnen verwijderen. Ik maak wel eens de grap, "ik ben eigenlijk hersenchirurg, dat boren en snijden in een hoofd is gewoon primitief". "Over 500 jaar is dit de standaard."

Trauma en stress ontladen op de snelste manier paperback

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie.

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties.

Voor iedereen fysiek toepasbaar.

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Onze therapie in het kort

Voor het oplossen van dwanggedachten en/of handelingen passen wij twee systemen toe: de therapie en het ontladen van de stress op verschillende niveau's:
Eerst de buikademhaling op orde brengen. Dat proces neemt ongeveer een half uur in beslag. We gaan er niet tegenin ademen en duwen. Je trekt zelf de spanning eruit. Het is zoooo simpel allemaal.
Dan gaan we de gedachten dus uitschakelen met behulp van je eigen frontale hersenen. Dit gaat dus in drie fasen. Eerst zittend, dan staand en dan liggend. Steeds pakken we een ander deel van je hersenen aan omdat alle delen samenwerken.

Mensen op verschillende niveaus

De 7 fasen van een dwanggedachte:
1.
Een gevoel maakt zich kenbaar en het is niet prettig.
2. De aanval van de gedachte(n)
3. Interactie met de gedachte(n)
4. Instemmen met de gedachte(n)
5. Verslagen door de gedachte, je kan je er niet meer tegen verzetten
6. Passie of obsessie. De gedachte wordt één met de persoon.
7. De handeling is afgewerkt, er dient zich een nieuwe aanval aan. Hieraan zien we dat als we instemmen met het uitvoeren van de gedachte, we verloren zijn. Er is geen weg terug. In tegenstelling tot onze therapie stelt de psychotherapie juist voor om in te stemmen met de gedachte.

Het heeft geen nut om in te stemmen met onze dwanggedachte, want dan komt er weer een nieuwe dwanggedachte. Een gedachte komt niet zomaar op. Er is eerst een gevoel dat heel erg vervelend is. Het verstand wil dat gevoel oplossen en dan begint de aanval van de gedachte(n). De oplossing zit niet in het stoppen die gedachte of niet aan de gedachte denken, dat is een strijd die we verliezen!

We kunnen niet winnen van ons eigen verstand met ons verstand!

We zetten de gedachte uit door je frontale hersenen wakker te maken en te laten zien, "dit is totale onzin". Waarna je frontale hersenen ze uitschakelt. Het is als een reset in je brein aanzetten of het opnieuw opstarten van je computer.

Al het denken komt voort uit een gevoel.

Een eenvoudig voorbeeld:
Eerst voel je dat je honger hebt, dan ga je denken over wat je wilt eten. Volgens de psychologie is dit precies andersom, je gedachten bepalen je gevoel. Nou, ik hoop dat we dit nu echt los kunnen laten want het is overduidelijk niet correct. Het kan wel, eerst denken en dan voelen maar dan kom je er nooit meer uit. Je gaat dan voor elke gedachte een andere gedachte ertegenover zetten. En daar ben je dan je hele leven mee zoet. Dit is pure manipulatie van de wil van mensen. We moeten hier echt mee stoppen. Het is schadelijk.

Traumatische ervaringen

Vaak zien we dat mensen met dwanggedachten of -handelingen eerder traumatische ervaringen hebben gehad. Die ervaringen komen ineens naar boven, ze willen opgelost worden. De hersens worden ouder en willen de ellende verwerken.

Het gebruiken van drugs kan traumatische ervaringen die we hebben weggestopt ook naar boven laten komen.  

In de loop van de tijd ontdekken we dat het doen van bepaalde handelingen of hebben van bepaalde gedachten ons helpen om de spanning kwijt te raken. Maar deze handelingen zorgen er juist voor dat we doorgaan met het opwekken van meer spanning. Uiteindelijk klapt onze geest in elkaar en zitten we met de meest bizarre gedachten of handelingen die we ons maar kan voorstellen.

Door de traumatische ervaringen op te lossen, komt er weer ruimte in je hoofd en zit je ook niet meer vast in de gedachte. In deze gedachte zit vaak een extreme angstcomponent in. Dit heeft alles te maken met de traumatische ervaring(en).  

Extreem vaak komen we een traumatische geboorte tegen!

Omdat we het steeds maar niet begrepen waarom sommige mensen zo gevoelig zijn en anderen nergens last van hebben, zijn we dieper gaan vragen naar de geschiedenis van de cliënten. Toen ontstond er een heel bijzonder beeld. Hoe groter de problemen, hoe heftiger de geboorte was. We komen dus geboortes tegen met:

- Keizersnee
- Vacuümpomp
- Korte bevalling (minder dan 4 uur)
- Te laat geboren (week of langer over tijd)
- Navelstreng om je hals
- Weëenopwekkers
- Strippen
- Stress
- IVF

Inmiddels zijn we de diverse geboorte problemen maar gaan koppelen aan de problemen die men heeft.

Inmiddels zijn we al zo ver dat we de geboorte trauma ervaring vrij snel kunnen oplossen. Zonder heftige processen of emotionele ontladingen. Je voelt wel dat je brein heel hard aan het werk is. Maar omschrijven wat die nu precies doet, lukt gewoon niet. We gaan dus niet hyperventileren want dat zet juist je frontale brein uit en die moet het juist overnemen van de hersenstam.

Het oplossen van dwanggedachten

Middenrif spanning

Start met Stress Release, tril je spanning eruit!

Trauma en stress ontladen op de snelste manier paperback

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie.

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties.

Voor iedereen fysiek toepasbaar.

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Dwanggedachten zijn gekoppeld aan een heftige emotie of angst

Zolang de angst er nog is, blijft de gedachte terugkomen. Het is een noodprogramma van het verstand om ons te helpen. Dat noodprogramma is vaak al heel vroeg in ons leven in ons verstand terecht gekomen. Bijvoorbeeld toen we moesten leren rekenen of iets doen waar we geen zin in hadden. Sommige ouders leggen dan heel veel druk op hun kind, zodat hij/zij vanzelf angstig wordt om iets te leren. De opmerkingen blijven dan hangen als een soort programma.

De angst van de ouders wordt overgebracht op de eigen kinderen. Dit gaat zo generaties lang door. Probeer als ouder dan ook om zo snel mogelijk je eigen angsten op te lossen. Het is eenvoudig je kinderen zijn je later heel dankbaar. Jij zet in elk geval een goede generatie neer die sterk is. Wat je dus ook weer veel pijn gaat besparen.

Mijn eigen ervaring met dwanggedachten

Ik ben er zelf achter gekomen hoe dit gedaan moet worden. Ik was in totale rust en kreeg ineens een liedje in mijn hoofd dat niet uit te zetten was. Vergelijkbaar met angsten, dwanggedachten en -handelingen die blijven komen. Ik ben gaan puzzelen om uit te vinden hoe het in elkaar zit. Mijn achtergrond in de technische Natuurkunde helpt daar goed bij.

Ik kreeg daar een idee over en dat ben ik het gaan uitwerken. Er volgden 10 stappen uit. Die ben ik vervolgens heel voorzichtig gaan uitvoeren. Alles liep vanzelf en ineens was het liedje weg uit mijn hoofd. Dit was in 2009 en nu zijn de systemen zo sterk ontwikkeld dat we extreem snel kunnen werken. Zodra we het trauma hebben gevonden, vliegt het eruit als een ballon met helium die je los laat. Voor je komt sturen we je eerst zeven vragen over je leven. Daarna pakken we het aan. De tijd van jarenlange therapie voor dwanggedachten en trauma's is echt voorbij. Uiteraard is dit nog geen evidence based medicine die vergoed wordt door de zorginstellingen. Maar dat gaat komen.

~Stuur me een whatsapp bericht en dan komen we snel tot de kern.