Lichamelijk

Lichamelijk

Theorie en aanpak

Balans onder alle omstandigheden

Er drukt veel gewicht op onze schouders. Als we het gewicht ervan afhalen en hebben we veel minder stress. Meestal is iets te zwaar doordat we dingen als waarheid beschouwen en we daaraan vast blijven houden. Ons gevoel weet dat dit niet klopt maar ons verstand is sterker en blijft bij zijn standpunt. Dit veroorzaakt stress en als later blijkt dat ons verstand geen gelijk had, kunnen we dat als zeer schokkend ervaren. Je hoort mensen dan ook zeggen dat ze zo’n situatie ziekmakend vinden en dat kan letterlijk zijn.

Geen enkele dokter
kan je genezen
als je niet zelf
de stress oplost

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie.

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties.

Voor iedereen fysiek toepasbaar.

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Het opheffen van verkeerde uitgangspunten en gedachten

Voor het ontladen van de traumatische ervaring(en) hebben we verschillende in elkaar grijpende technieken ontwikkeld. Stress verdwijnt dan snel en wordt niet snel weer opgebouwd.

Je klacht, of die nu lichamelijk of geestelijk is, lost dan op. Niemand ontwikkelt dezelfde ziekte of klacht onder dezelfde traumatische omstandigheden. Dat komt omdat iedereen de situatie anders ervaart. Ons verleden en onze gedachten over een ervaring bepalen hoe wij erin staan en ermee omgaan.

Voorbeeld: Twee mensen zien een ongeluk.

De één denkt: „Hoe had ik dat kunnen voorkomen? " Je voelt je verantwoordelijk voor het ongeluk, machteloos over het heden, je krijgt daar spierpijn van.

De ander denkt: „hoe moet ik nu alleen verder?” Je voelt je alleen staan, machteloos over de toekomst, je krijgt daar gewrichtspijn van.

Klachten

Gnosis therapie ziet de klacht niet als het probleem maar als een signaal dat we niet in balans zijn met onszelf en onze omgeving. De klacht staat dan ook centraal in de zoektocht naar de oorzaak. We lossen samen de oorzaak op. Als de oorzaak weg is, is de pijn ook verdwenen. Het bestrijden van onze klacht is niet de oplossing, we worden er op termijn alleen maar zieker van.

Oorzaak van ziekten

Stress is hoofdoorzaak van alle ziekten op lichamelijk of geestelijk gebied. We leven in een stressvolle maatschappij.

Door te leren hoe je stress voorkomt, hoef je niet meer te ont-stressen. Stress ontstaat altijd en uitsluitend door het idee dat we hebben als we iets beginnen niet klopt. De basis waarmee je aan iets begint bepaald of het stabiel is of wankel.

Stress is als een wip. Staat de wip scheef, dan heb je stress. Er drukt teveel gewicht op je schouders. Haal het gewicht ervan af en je hebt geen stress meer.  

Geneest de dokter het wel?

Geen enkele dokter kan ons genezen als wij de stress niet uit ons leven bannen. Elke dokter weet dat als we ons probleem dat de stress veroorzaakt niet oplossen, alleen het bestrijden van de symptomen van de stress overblijft.

Gnosis Therapie is gespecialiseerd in het opheffen van verkeerde uitgangspunten en gedachten. Stress verdwijnt dan snel en wordt niet snel weer opgebouwd. De genezing van je stressgerelateerde klachten volgt vanzelf.

Sommige mensen slaan stress op in de psyche en anderen in het lichaam. Hoe het bij jou werkt is afhankeilijk van hoe je bent ingesteld. Daarom heeft niet iedereen dezelfde ziekte of klacht onder dezelfde omstandigheden.

De achtergrond

Conflicten die we hebben opgelopen in onze kindertijd leiden tot de vorming van ons karakter. Sommige mensen laten alles over zich heen komen (reageren depressief) en anderen worden steeds actiever als het niet goed gaat (reageren manisch).

Door de jaren heen gaat zich de manier waarop we moeilijke situaties in ons leven aanpakken steeds beter, maar vaak kosten deze methodes veel energie. Zolang we nog jong zijn of veel energie hebben is dat geen probleem. Het probleem ontstaat pas als onze energie ontoereikend is om de situatie het hoofd te bieden.

We merken dat zodra we de dertig zijn gepasseerd, we meer moeite hebben met lastige situaties. Er komen meer verplichtingen op ons af die allemaal energie vragen, ons leven verloopt steeds moeizamer.

Het onbezorgde karakter van het leven is voorbij.

Nu beginnen onze conflicten en onverwerkte gevoelens ook door te werken in ons leven. Het gaat ineens niet meer zo makkelijk.

Na verloop van tijd gaan we dan proberen te compenseren en door te zetten. Maar dit leidt meestal tot nog meer vermoeidheid. Uiteindelijk zal dan een deel van ons lichaam of geest slecht gaan functioneren en ons duidelijk maken dat het nu echt niet meer aan kan.

Hoe conflicten tot ziektes leiden op lichamelijk of geestelijk vlak is bekend. De oplossing kun je vinden door te kijken naar de klachten en terug te redeneren waarom je juist die klacht hebt. De klacht wijst altijd naar het onderliggende conflict. Daar waar we te veel doen, zit ook het conflict. Dat conflict leidt vanzelf tot de klacht.  

De hoofdoorzaak van klachten

Allerlei soorten klachten die ik in mijn praktijk tegenkom worden veroorzaakt door 'het verstand' die het gevoel onderdrukt. In onze maatschappij is het niet geaccepteerd om te huilen als we verdriet hebben en ons verdriet moet ook snel over zijn. We weten er gewoon geen raad mee als iemand huilt of verdrietig is. Het gevolg is dat we niet leren van elkaar hoe we met verdriet om te moeten gaan en we kopiëren ons gedrag van elkaar.

Uiteindelijk lopen we met steeds dieper liggende blokkades rond waar geen arts of psycholoog een oplossing voor heeft. Om de onderliggende oorzaak bloot te kunnen leggen zal eerst de emotie doorleeft moeten worden. Mensen zijn niet dom en we hebben geen hulp nodig om te denken, dat doen we heel erg goed. Je hebt hulp nodig om de oorzaak weg te nemen, om de situatie aan te kunnen pakken. Genezen doe je daarna vanzelf.

De oplossing

Gnosis Therapie lost de conflicten op een natuurlijke manier op. Ik help je zelf te voelen waar je blokkering zit en ik begeleid je in het opheffen van deze blokkade. Daana voel je meer energie en meer ruimte in je lichaam. Je kunt de wereld weer een beetje beter aan. De dagen na de therapiesessie zul je emotioneler zijn. De technieken die je leert om dit veilig te laten gebeuren, brengen je dichter bij jezelf. Deze kun je ook thuis toepassen. Je omgeving merkt al snel dat je je niet meer in de hoek laat zetten. Je wordt weer sterk en helpt de anderen om meer respect te hebben voor jouw gevoel en voor het gevoel van zichzelf.

Ziekten en klachten die al jaren spelen

Heb je al jaren een ziekte of klacht, dan is het chronisch geworden. Of je staat onder extreme druk en je weet niet hoe het op te lossen. Of je hebt jaren onder extreme druk gestaan en valt terug in je oude patroon van denken en voelen. De reguliere geneeskunde kan je wel verlichting bieden, maar genezen blijkt vaak niet mogelijk te zijn. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam is veel groter dan medicijnen. Elke stof die je zelf maakt om je beter te maken is precies op je lichaam afgestemd, geen enkele fabriek kan dit zo nauwkeurig.

Je hoeft niet alles op te lossen, slechts de oorzaak die je klacht veroorzaakt.