Lichamelijk

Lichamelijk

Theorie en aanpak

Vrouw loopt hard op het strand met de zee op de achtergrond bij een ondergaande zon
Mensen op verschillende niveaus

Balans onder alle omstandigheden

Er drukt veel gewicht op onze schouders. Als we het gewicht ervan afhalen en hebben we veel minder stress. Meestal is iets te zwaar doordat we dingen als waarheid beschouwen en we daaraan vast blijven houden. Ons gevoel weet dat dit niet klopt maar ons verstand is sterker en blijft bij zijn standpunt. Dit veroorzaakt stress en als later blijkt dat ons verstand geen gelijk had, kunnen we dat als zeer schokkend ervaren. Je hoort mensen dan ook zeggen dat ze zo’n situatie ziekmakend vinden en dat kan letterlijk zijn.

Geen enkele dokter
kan je genezen
als je niet zelf
de stress oplost
Trauma en stress ontladen op de snelste manier paperback

Paperback Stress Release, de Snelste manier.

Gemakkelijk en snel te leren en toe te passen.

Veel zinvolle informatie.

Slechts 2 oefeningen van 2 minuten nodig

Duidelijke uitleg met foto's en illustraties.

Voor iedereen fysiek toepasbaar.

Het boek Stress Release, de snelste manier.

Het opheffen van verkeerde uitgangspunten en gedachten

Voor het ontladen van de traumatische ervaring(en) hebben we verschillende in elkaar grijpende technieken ontwikkeld. Stress verdwijnt dan snel en wordt niet snel weer opgebouwd.

Je klacht, of die nu lichamelijk of psychisch is, lost dan op. Niemand ontwikkelt dezelfde ziekte of klacht onder dezelfde traumatische omstandigheden. Dat komt omdat iedereen de situatie anders ervaart. Ons verleden en onze gedachten over een ervaring bepalen hoe wij erin staan en ermee omgaan.

Voorbeeld: Twee mensen zien een ongeluk.

De één denkt: „Hoe had ik dat kunnen voorkomen? " Je voelt je verantwoordelijk voor het ongeluk, machteloos over het heden, je krijgt daar spierpijn van.

De ander denkt: „hoe moet ik nu alleen verder?” Je voelt je alleen staan, machteloos over de toekomst, je krijgt daar gewrichtspijn van.

Klachten

Gnosis therapie ziet de klacht niet als het probleem maar als een signaal dat we niet in balans zijn met onszelf en onze omgeving. De klacht staat dan ook centraal in de zoektocht naar de oorzaak. We lossen samen de oorzaak op. Als de oorzaak weg is, is de pijn ook verdwenen. Het bestrijden van onze klacht is niet de oplossing. We gaan niet strijden maar de oorzaak oplossen. En die is vrijwel altijd bekend. We weten echt wel wanneer we extreme stress hebben ervaren. En soms zit het er al heel vroeg in, bij de geboorte of daarvoor al. Met onze technieken zijn we daar zo achter en we kunnen het ook heel goed meten. We hebben speciale apparatuur aangeschaft die je hersensignalen (stress of ontspannen) en zweet reactie (emotionele stress) laat zien.

Oorzaak van ziekten

Stress is hoofdoorzaak van alle ziekten op lichamelijk of geestelijk gebied. We leven in een stressvolle maatschappij.

Door te leren hoe je stress voorkomt, hoef je niet meer te ont-stressen. Stress ontstaat altijd en uitsluitend door het dat het idee/uitgangspunt niet klopt. De basis waarmee je aan iets begint bepaald of het stabiel is of wankel.

Stress is als een wip. Staat de wip scheef, dan heb je stress. Er drukt teveel gewicht op je schouders. Haal het gewicht ervan af en je hebt geen stress meer. Maar, zodra dat gewicht eraf gaat, ontstaan juist de klachten. Want je lichaam gaat zich herstellen. Net als spierpijn na het sporten.

Geneest de dokter het wel?

Geen enkele dokter kan ons genezen als wij de stress niet uit ons leven bannen. Elke dokter weet dat als we ons probleem dat de stress veroorzaakt niet oplossen, alleen het bestrijden van de symptomen van de stress overblijft.

Gnosis Therapie is gespecialiseerd in het opheffen van spanningen en gedachten. Stress verdwijnt dan snel en wordt niet snel weer opgebouwd. De genezing van je stressgerelateerde klachten volgt vanzelf.

Sommige mensen slaan stress op in de psyche en anderen in het lichaam. Hoe het bij jou werkt is afhankeilijk van hoe je bent ingesteld. Daarom heeft niet iedereen dezelfde ziekte of klacht onder dezelfde omstandigheden.

De achtergrond

Conflicten die we hebben opgelopen in onze kindertijd leiden tot de vorming van ons karakter. Sommige mensen laten alles over zich heen komen (reageren depressief) en anderen worden steeds actiever als het niet goed gaat (reageren manisch).

Door de jaren heen gaat zich de manier waarop we moeilijke situaties in ons leven aanpakken steeds beter, maar vaak kosten deze methodes veel energie. Zolang we nog jong zijn of veel energie hebben is dat geen probleem. Het probleem ontstaat pas als onze energie ontoereikend is om de situatie het hoofd te bieden.

We merken dat zodra we de dertig zijn gepasseerd, we meer moeite hebben met lastige situaties. Er komen meer verplichtingen op ons af die allemaal energie vragen, ons leven verloopt steeds moeizamer.

Het onbezorgde karakter van het leven is voorbij.

Nu beginnen onze conflicten en onverwerkte gevoelens ook door te werken in ons leven. Het gaat ineens niet meer zo makkelijk.

Na verloop van tijd gaan we dan proberen te compenseren en door te zetten. Maar dit leidt meestal tot nog meer vermoeidheid. Uiteindelijk zal dan een deel van ons lichaam of psyche slecht gaan functioneren en ons duidelijk maken dat het nu echt niet meer kan.

Hoe conflicten tot ziektes leiden op lichamelijk of psychisch vlak is bekend. De oplossing kun je vinden door te kijken naar de klachten en terug te redeneren waarom je juist die klacht hebt. De klacht wijst altijd naar het onderliggende conflict.

De hoofdoorzaak van klachten

Steeds meer mensen zijn geboren met een heftige ervaring. Dat trauma heeft veroorzaakt dat de organisatie van de hersenen niet perfect is uitgevoerd. Dat geeft uiteraard veel stress en dat veroorzaakt dan ook de problemen die maar niet opgelost kunnen worden. Het corrigeren van de organisatie van de hersenen is redelijk eenvoudig bij jonge kinderen maar volwassenen zijn complexer en de ervaringen kunnen ook heftiger zijn. Tegelijk kan het bij volwassenen ook eenvoudiger gaan mits je de juiste technieken toepast.

Allerlei soorten klachten die ik in mijn praktijk tegenkom worden veroorzaakt door 'het denken' dat het gevoel onderdrukt. In onze maatschappij is het niet geaccepteerd om te huilen als we verdriet hebben en ons verdriet moet ook snel over zijn. We weten er gewoon geen raad mee als iemand huilt of verdrietig is. Het gevolg is dat we niet leren van elkaar hoe we met verdriet om te moeten gaan en we kopiëren het gedrag van elkaar.

Uiteindelijk lopen we met steeds dieper liggende blokkades rond waar geen arts of psycholoog een oplossing voor heeft. Om de onderliggende oorzaak bloot te kunnen leggen hebben we een aantal vragen over je leven.  Je hebt hulp nodig om de oorzaak weg te nemen, om de situatie aan te kunnen pakken. Genezen doe je daarna vanzelf.

De oplossing

Gnosis Therapie lost de traum's op een natuurlijke manier op. Ik help je zelf te voelen waar je blokkering zit en ik begeleid je in het opheffen van deze blokkade. Daana voel je meer energie en meer ruimte in je lichaam. Je kunt de wereld weer een beetje beter aan. De dagen na de therapiesessie ben je misschien wat emotioneler. De technieken die je leert om dit veilig te laten gebeuren, brengen je snel dichter bij jezelf. Deze kun je ook thuis toepassen. Je omgeving merkt al snel dat je je niet meer in de hoek laat zetten. Je wordt weer sterk en helpt de anderen om meer respect te hebben voor jouw gevoel en voor het gevoel van zichzelf. Het gebeurt nogal eens dat als de zoon of dochter traumatische ervaringen oplost, dit ook doorwerkt op vader en/of moeder die zelf ook traumatische ervaringen heeft. Zo lost het op in de hele familie.

Ziekten en klachten die al jaren spelen

Heb je al jaren een ziekte of klacht, dan is het chronisch geworden. Of je staat onder extreme druk en je weet niet hoe het op te lossen. Of je hebt jaren onder extreme druk gestaan en valt terug in je oude patroon van denken en voelen. Dit is goed aan te pakken met onze technieken. We gaan snel naar de oorzaak en dan lossen we de spanning die dit veroorzaakt op waarna je je weer beter gaat voelen. De last is van je afgevallen. We richten ons direct op het trauma. Dat heeft een mentale - en een gevoelskant. Soms ontstaan de klachten na een operatie omdat er heel veel in je lichaam is gesneden of bestraalt. Eerst denk je dan, wat raar. Maar eenmaal de pijn die er zit aangepakt, lossen de klachten vanzelf op. Het gaat meestal verbluffend snel.

Je hoeft niet alles op te lossen, slechts de oorzaak die je klacht veroorzaakt.