PGB budget

PGB budget

PGB budget is beschikbaar voor mensen met psychische problemen via de gemeente.

Voor deze mensen biedt Gnosis therapie geen therapie maar wel begeleiding in het omgaan met de problemen en er een weg omheen vinden.

Taken die we dan doen:

1. Weekplanningen maken

2. Dag invullingen organiseren

3. Ondersteuning bij het contact met de gemeente of andere instanties want die kunnen nogal eens een heel sterke indruk maken en als er dan iemand met ervaring naast je staat ontdek je dat je toch echt meer kan dan je denkt.

4. Soms contact herstellen met ouders of andere mensen die je in het verleden hebt pijn gedaan of die jou pijn hebben gedaan. Door onze ervaring is met psychische problemen is het ook goed mogelijk om de relatie weer te herstellen en je te helpen om niet in de valkuilen te vallen die je in het verleden hebt gemaakt.

5. Uitstapjes maken omdat je dat al jaren niet meer kan en durft. Door samen te gaan leer je om te gaan met je zelf en hoe je op anderen moet reageren om niet nog meer spanning te ontwikkelen.

6. Je ziekte kan wel eens minder worden omdat je minder spanning meer in je geest en lichaam hebt. Therapie heeft duidelijk uitgewezen niet te werken dus daar gaan we dan ook weinig tijd en energie meer in steken.

7. Wat er maar nodig is om je leven weer op orde te krijgen binnen je mogelijkheden om te functioneren. Ik geloof zelf dat als je een goede begeleiding krijgt dat je dan ook zelf veel van je problemen kan oplossen of de oplossing vinden. Het is geen doel om je hele leven dan maar afhankelijk te blijven van hulp maar om juist onafhankelijk te worden door steeds meer zelf aan te pakken.

In de filosofie van Gnosis Therapie is elke ziekte lichamelijk of psychisch een genezingsreactie. Die dus vanzelf eindigt als je het lichaam en de geest zijn eigen weg laat volgen. Tot op heden is dat steeds het geval geweest en er zijn geen uitzonderingen gevonden.