Spiritueel ontwikkelen

Spiritueel ontwikkelen

Wij onderwijzen hoe je de macht over jezelf krijgt. Alleen jij beslist wat er moet gebeuren. Het mooie aan dit systeem is, dat je ontdekt dat je zelf veel spectaculairder bent dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.

Zodra je de kracht van jezelf hebt gevonden kun je alles doen en weten zonder dat er gevaar dreigt voor jezelf of anderen. De wonder(en) komen dan ook vanzelf, al is het voor jouw dan geen wonder meer, je weet al waarom het gebeurt en alles is logisch. Er is namelijk maar één bewustzijn en we zijn allemaal verbonden met elkaar. Zolang je handeling is gebaseerd op respect, begrip, inzicht en wijsheid zal alles geschieden zoals jij het wenst. Liefde is de sleutel.

Als je klaar bent om je spiritueel te ontwikkelen, dan komen de aanwijzingen vanzelf op je pad. Je herkent deze aan de toevalligheden waarmee precies de juiste informatie je bereikt. Zoals sommige meesters zeggen: "Zodra de leerling er klaar voor is, vindt hij de meester".

Spiritueel ontwikkelen wordt vaak beoefend als hobby, maar als het serieus wordt dan is het heel hard werken. Spiritueel ontwikkelen is de diepte in gaan van je Zelf. Je overtuigingen eens kritisch onderzoeken en hulp zoeken bij je zoektocht. Niet weglopen voor de enge dingen die je te zien krijgt. Het is maar een metafoor van de krachten die in je zitten. Los ze op en transformeer ze naar iets waar je wel blij van wordt.

  • Wie ben je en wat wil je nu echt in dit leven?
  • Wat heb je gedaan met je leven, vanuit welk oogpunt?
  • Hoort het allemaal bij je, of draag je een masker?
  • Wat kan je leren van je levenspartner, welke spiegel word je voorgehouden?
  • Wat heb je aan karma op te lossen? Heb je geleefd in vroeger tijden? Of houd je jezelf maar voor de gek?

Alles wat op je pad komt heeft maar één functie: je terugbrengen naar eenheidsbewustzijn. Alles wat je uitstuurt komt weer bij je terug. Bedenk dus goed wat je uitstuurt. Weet ook, alles in de schepping heeft maar één doel: jouw doel verwezenlijken. Al weten de meeste mensen niet wat dat is. Ze zijn zoals gebruikelijk bezig met het verstand, het denken.

Ik denk dat ik “dit" …. ben.
Ik denk dat ik “dat" …. wil worden.
Ik denk dat ik dit “wil" hebben. Ik denk …??
Gedachten zijn gevormd door informatie en kennis van anderen met maar één doel, je zover brengen dat jij doet wat zij willen. Dat is het kenmerk van elke reclame, hypnose en NLP techniek. De technieken werken wel, op korte termijn. Op de lange termijn (jaren) komen er problemen. Maar geen mens die dat nog beseft.

Ik kom nu boeken tegen uit 1903 waarin heel precies wordt uitgelegd hoe hypnose werkt en wat de resultaten zijn na 18 maanden. Men heeft zeer grondig onderzoek gedaan en de conclusie was toen: Hypnose en aanverwante technieken zijn een misdaad tegen de mensheid. En toch, gaan we hier “wetenschappelijk, betaald door de zorgverzekering/overheid” mee verder. Hypnose is het overnemen van de wil. Het gaat precies in tegen de natuur van de mens. 10% van de mensen die dit ondergaat wordt psychotisch na gemiddeld 18 maanden. Bij de meeste mensen verdwijnen de klachten inderdaad na enkele maanden. Maar ze komen terug of ze komen op een andere plek naar boven. En dit was al bekend in 1903!

Wil je je ontwikkelen dan zal je moeten leren dat er niet één bron is om op te vertrouwen, je denken. Je hebt ook nog je gevoel. Dat gevoel heeft als voordeel dat het zuiver is en alles al weet. Het kan niet liegen. Naast je verstand en gevoel heb je ook nog je hart. De kern van je zijn. Pas als deze drie bronnen op één lijn staan, ben je goed bezig.

  • Denken
  • Hart
  • Voelen

Je groeit dan in bewustzijn en je neemt je besluiten op basis van wie je bent en je lotsbestemming.

Vragen die opkomen bij spiritueel ontwikkelen zijn bijvoorbeeld:

Volgens ons systeem is een mens onbewust van hetgeen hij/zij is. Het heeft er alle schijn van dat de evolutie of schepping het zo heeft gebouwd dat we vanzelf bewust worden. Dit gaat volgens een vast plan. Als je namelijk iets doet dat niet gebaseerd is op respect voor een ander, in welke sfeer dan ook, dan zal je daarvan de gevolgen ervaren. Deze gevolgen zijn meestal minder leuk en dat is het mechanisme om je te bewegen het anders te doen. Er is geen dwang, alleen een rottig gevoel als doorgaat. Hoe meer je doet zonder rekening te houden met een ander, hoe erger de ervaring wordt. Het stuurt jezelf vanzelf weer terug.

Het bewustzijn

Het bewustzijn kent 7 graden en elke graad kent weer 7 niveaus.
Als je het eenmaal een beetje bestudeert dan ben je er snel uit op welk niveau je bent geboren en nu leeft.

De chakra's

Elke graad kent weer 7 niveaus, de niveaus zijn te vinden in de chakra's.

Wil je je leven in dienst van Het AL stellen, dan ga je het bestuderen en jezelf en anderen bewuster maken. Er is geen spannender leven of meer voldoening gevend bestaan dan anderen en jezelf bewustzijn te geven. En het mooie is: je geeft het en je hebt het nog, de ander geeft het dan ook weer door. En zo verspreidt het zich.

De evolutie van al het leven volgt een vast patroon. Dat spiraalpatroon heet de reeks van Fibonacci. Deze zit er als volgt uit: 0 - 1 - 1 - 2 - 3 - 5 - 8 - 13 en hieraan gerelateerd is de gulden snede. De reeks van Leonardo Fibonacci telt de laatste twee getallen bij elkaar op en maakt daarmee de volgende in de reeks.

Dus 0 + 1 = 1; de reeks is dan 0-1=1
De volgende stap is dan: 1+1=2,
De reeks wordt dan 0-1-1-2.
De volgende stap is dan: 1+2 = 3,
De reeks is dan 0-1-1-2-3 enzovoort.

We vinden de reeks terug in de bloemen: bloemen hebben een vast aantal bloemblaadjes: 3, 5, 8, 13, 21 of 34 blaadjes.

Je botten hebben een lengte die deze verhouding in zich draagt, hoe beter - hoe mooier we iemand vinden! Het aparte aan de reeks is te vinden als je de verhoudingen op elkaar deelt. Je krijgt dan de zogenaamde gulden snede die ook veel is toegepast in de piramides. Gebruik je de gulden snede niet dan stort de pyramide in elkaar (probeer zelf maar een berg zand te leggen in een andere verhouding).

0 chakra leven
1 chakra leven (0+1=1)
2 chakra leven (1+1=2)
3 chakra leven (1+2=3)
5 chakra leven (2+3=5)
8 chakra leven (3+5=8)
13 chakra leven (5+8=13)

Dan zijn er nog mensen met 13 chakra's. Die heersen meer over de omgeving en beseffen ook goed hoe het werkt. Maar moeten ook heel voorzichtig zijn met de keuzes die ze maken. Alles wat ze verkeerd doen, komt direct bij ze terug. Hier vind je dus veel mensen die behoorlijke fysieke of psychische problemen hebben. Ze voelen zich hoog gevoelig en begrijpen feitelijk niet wat ze hier doen op aarde. Als zij een ander iets aan doen, dan voelen ze het alsof ze het zichzelf aandoen. Zo kom je dus in een cirkel uit.

De cirkel van creatie.

Dit was al zo vanaf het allereerste begin van het leven maar nu voel je het ook echt. Er is een soort eenheidsgevoel ontstaan en dat is nog niet gemakkelijk om mee om te gaan. Veel problemen die ik op mijn website heb beschreven zijn hieraan te relateren. Met 13 chakra's zit je dus al heel dicht bij de gulden snede.

Een mens, met 8 chakra's, heeft goed door hoe een dier reageert. Voor een mens met 13 chakra's is het anders geworden dan voor de dieren, want zij zijn zich bewust van hun handelen. Elke handeling die dus niet is gebaseerd op eenheid wordt vroeg of laat afgestraft in het lichaam en/of de geest. Ziekte is dus een gevolg van het niet bewust zijn van de verbondenheid en verantwoordelijkheid. Echte genezing kan dus alleen door het vergroten van het bewustzijn en niet door de kennis over de ziekte.

De ziekte is het gevolg.
Onbewust zijn is de oorzaak.
Los de onbewustheid op en de ziekte verdwijnt vanzelf.

21 chakra leven (8+13=21)
34 chakra leven (13+21=34)